Minerality – Redchurch Brewing (London)

Als eerste guest post op BelgianBeerGeek kies ik voor de Minerality Gose. Een welgemeende dank aan Kevin voor de uitnodiging om hier regelmatig te posten. BelgianTaster goes BelgianBeerGeek, openen met een Gose lijkt me wel toepasselijk. Minerality wordt gebrouwen door Redchurch Brewing met toevoeging van zout, korianderzaden en Lactobacillus. Redchurch Brewing werd opgestart in 2011 en… Lees meer Minerality – Redchurch Brewing (London)

Lou Pepe Kriek ’12 – Brasserie Cantillon

Kriek, kriek, kriek….. Zo begon ooit de reclame van een niet nader genoemde brouwerij waarbij twee komieke volksfiguren de heerlijkheden van hun eigen gebrouwen kriek aanprezen. Een kriek waar wel te verstaan niet één kersje, kriekje of morel was ingegaan maar wel een mix van sappen, suikers, concentraten en smaakversterkers. Industriële rommel dus… Ah ja… Lees meer Lou Pepe Kriek ’12 – Brasserie Cantillon

Cantillon & Maestri Del Sannio

Romanella Een zestal maanden terug pende ik een artikel neer over een fijne avond bij La Tana in Brussel. Eigenaar Valerio, een gepassioneerde Romein, had namelijk een al even gepassioneerde landgenoot laten overkomen om zijn producten voor te stellen, Armando Romito ~ Maestri Del Sannio. Armando maakt een tarwebier waarvoor hij een eeuwenoude soort tarwe… Lees meer Cantillon & Maestri Del Sannio

Double Roast Keen Coffee – De Moersleutel

Tasje koffie? Het is tegenwoordig bon ton om koffie te gebruiken in de mix van ingrediënten voor een bier. Helemaal vergezocht is dat natuurlijk niet want sommige stijlen laten zich makkelijk associëren met koffie. Porter, Stout, Imperial Stout, Smoked Porter, Dry Stout, Sweet Stout,… het zijn allemaal stijlen waar donkere mout wordt toegevoegd aan de… Lees meer Double Roast Keen Coffee – De Moersleutel

Gouden Carolus Indulgence ‘Hopscure’ ~ Het Anker

Het bier Gouden Carolus is bij de meeste bierliefhebbers wel gekend. Dit bier komt in verschillende versies gaande van de twee meest bekende; de bruine Classic en de blonde Tripel , tot de amberkleurige Ambrio en de mild hoppigere Hopsinjoor versie, tot het recent uitgebrachte laag alcoholische U.LT.R.A. Met het iets zwaardere Cuveé van de Keizer… Lees meer Gouden Carolus Indulgence ‘Hopscure’ ~ Het Anker

Stoofvlees ~ Belgische klassieker voor kille herfstdagen

Ik weet het…. het internet verzuipt in de recepten voor stoofvlees. A la Jeroen Meus, à la ‘mijn bomma’, met dit of dat bier, met deze kruiden, met dit ingrediënt, met…. Waarom dan hier nog een recept plaatsen? Wel, waarom ook niet… eentje meer of minder. Ik ga ook niet claimen dat dit recept beter… Lees meer Stoofvlees ~ Belgische klassieker voor kille herfstdagen