Cantillon seizoen ’21-’22

Dat het nieuwe brouwseizoen begonnen is bij Cantillon! Seizoen 2021-2022 dat dus ongeveer van begin november tot ergens midden of einde maart 2022 zal lopen of tot wanneer de temperaturen het toelaten, je weet wel koele nachten en milde dagen.

Hieronder een fijne video van het oppompen van het vers gebrouwen wort afgelopen dinsdag 09/11/2021. Let op de luide knallen wanneer het hete wort over de koperen platen vloeit. Dit zijn de platen die uitzetten door de hitte van het wort dat net uit de kookketel komt.

Het wort blijft een nachtje op het koelschip om af te koelen en om op natuurlijke wijze geënt te worden met de microflora aanwezig in de omgevingslucht van de brouwerij. De dag nadien wordt het wort overgepompt in ofwel een wachttank ofwel in houten vaten van 400lt. waarna de spontane vergisting kan starten. Een proces dat tot 3 jaar kan duren… Een bijna magisch doch volledig natuurlijk proces!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s