Minerality – Redchurch Brewing (London)

Als eerste guest post op BelgianBeerGeek kies ik voor de Minerality Gose. Een welgemeende dank aan Kevin voor de uitnodiging om hier regelmatig te posten. BelgianTaster goes BelgianBeerGeek, openen met een Gose lijkt me wel toepasselijk.

20190112_233751-01

Minerality wordt gebrouwen door Redchurch Brewing met toevoeging van zout, korianderzaden en Lactobacillus.

Redchurch Brewing werd opgestart in 2011 en is gelegen net buiten het centrum van Londen. Ten tijde van de opstart in 2011 was Redchurch één van de slechts 5 echte craft-brouwerijen in Londen. Door een geslaagde crowdfunding in 2016 kon de brouwerij uitbreiden en de brouwcapaciteit verhogen op een andere site.

Naast een core range (pale ale, ipa, porter, stout, lager) brouwt Redchurch ook een reeks experimentele bieren. Deze bieren worden uitgebracht onder het label – Urban Farmhouse. Kenmerkend voor deze bieren zijn de experimenten met gist (denk sour –en wild ales), fruit en kruiden. Onder hun bieren vinden we ook enkele collaborations met Alvinne, De Molen en Brewdog.
Leuk weetje, omwille van het gevaar voor kruisbesmetting worden de Urban Farmhouse bieren exclusief gebrouwen op de oude site van Redchurch.
Momenteel loopt er een nieuwe crowdfunding campagne, die opnieuw succesvol lijkt te eindigen. Je kan dus wel stellen dat het publiek vertrouwen heeft in Redchurch en de bieren die gebrouwen worden.

Ik neem alvast de proef op de som met deze Minerality Gose.

20190112_233452-01
Oog: Deze gose opent zonder het minste zuchtje. Het lijkt wel alsof er niets van koolzuur in dit bier zit. Bij het inschenken van dit blond, licht wazige bier komt er direct een kleine schuimlaag opzetten, te vergelijken met een bruistablet in een glas water, inclusief het geluid. Het schuim zakt instant in, wat overblijft is een bier zonder enige vorm van schuim noch tekenen van koolzuur . Het blijft een vreemd zicht zo een vlak of plat bier. Het uitzicht van het bier nodigt niet bepaald uit tot drinken. De geur daarentegen wel!

Neus: In de neus vooral fruit en mout afgewerkt met wat melkzuur. De toevoeging van koriander is merkbaar en geeft een zekere kruidigheid mee aan het bier. De mout die domineert is pilsmout ondersteund door een vleugje tarwemout. Een toets van citrus wordt gedomineerd door perzik en abrikoos. Ondanks de toevoeging van koriander merk ik eerder een beetje kruidnagel dat het geheel afwerkt.

Mond: Reeds vanaf de eerste aanzet doet het bier me denken aan wijn. Het bier is licht, fris en geeft een kleine sprankeling op de tong. Er komen direct aroma’s van citrus en wit steenfruit  vrij, denk hierbij aan perzik en abrikoos afgewerkt met een druppeltje citroen.
De vergelijking met wijn wordt helemaal compleet wanneer onder deze aroma’s een trosje witte druiven de kop op steekt. De druiven zijn subtiel aanwezig en werken het fruitige geheel aangenaam af. Het melkzuurtje geeft een licht rinse en verfrissende toets aan het bier. Het zuurtje zorgt gelijk voor balans met de licht zoete fruitaroma’s.
De toevoeging van zout en kruiden wordt merkbaar in de nasmaak. De afdronk is licht zoutig, licht kruidig en droog. Het zoute droogt de mond uit en al snel ben je geneigd een volgende slok te nemen. Laat je alvast niet tegenhouden door het alcohol volume, met slechts 5% drinkt Minerality zeer gemakkelijk weg.

Kortom: een subtiele fruitige gose. Fris, crispy en smaakvol. Een bier om te genieten en met 75 cl. ook leuk om te delen met vrienden.

Laat het smaken! Proost!

BelgianTaster – Gery

Een gedachte over “Minerality – Redchurch Brewing (London)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s