Brussels Calling 2016 – Brasserie De La Senne

Le nouveau Brussels Calling est arrivé!

Brussels Calling is een bier van Brasserie De La Senne dat ieder jaar éénmalig verschijnt om de start van het brouwavontuur op Brusselse bodem te vieren. Het basisbier is steeds hetzelfde, de hopgift verandert ieder jaar. Voor deze 2016 editie werd er een hop uit Slovenië gekozen, een experimentele variëteit die aromatische toetsen van exotische fruit belooft. Klinkt alvast goed. Brasserie De La Senne dat ondertussen dus al 6 jaar op Brusselse bodem vertoeft weet als geen ander de aromatische toetsen van Europese nobele hop te harmoniëren met haar eigen huissignatuur. Fijn en beheerst(buiten die Schieve Funambulo dan waar het extraverte karakter ervan af kletterde), uitgesproken aromatisch doch niet overheersend, bitter en herkenbaar De La Senne.

‘Ah, ça c’est une De La Senne’ , het zou zowaar een mooie reclameslogan zijn!

Oog: Forse kraag, wit tot licht gebroken wit. De schuimkraag is heel stabiel en houdt goed aan. Romige structuur. Goudblond bier. Lichte wazigheid.

Neus: Subtiele fruitige toetsen; peer, rijpe meloen, limoen. Minder uitgesproken dan de vorige edities lijkt me. Een heel subtiele zwaveltoets die snel verdwijnt. Granig, tarweachtige accent. Herkenbaar De La Senne signatuur.

Mond / Aroma: Zacht mondgevoel, romige beet en milde Co2 prikkel. Medium body, lichte mondvullendheid. Sterke bitterheid op het einde met een licht wrang trekje. De mild fruitige toetsen komen mooi opzetten in de nasmaak. Droge finish.

ABV: 6.5%

Etiket: Same as usual. Het fijne artwork van Jean Goovaerts verveelt echter niet, is steeds een plezier om te aanschouwen en is ondertussen onlosmakelijk verbonden met de brouwerij en Brussel.

Food pairing:

  • Asperges. We zitten aan het begin van het aspergeseizoen en een mooi hoppig bier als deze Brussels Calling zal niet misstaan bij je aspergegerecht. Asperges à la Milanaise of een klassieke met romige Hollandaise saus bijvoorbeeld.
  • Sticky chicken wings. Recept –> hcdpierre.com-sticky-chicken-wings-met-7pk-en-versekaasdip
Credit http://www.HotCuisineDePierre.com

Another year, another Brussels Calling.

Zelf omschrijven ze het bier als een Belgian IPA. Hoppig, fruitig, bitter maar alles in balans en zonder scherpe kantjes en met plaats voor gistaroma’s. Een goed bier zonder meer net zoals de voorgaande edities van Brussels Calling.

Met de nakende verhuis naar de grotere locatie verwacht ik voor de volgende editie op zijn minst een Brussels Calling Grande Cuvée! Dat ze dan maar even alle registers opentrekken want ‘Bitter is better!’

Cheers

Belgian Beer Geek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s