Ratebeer Best – Grote Dorst/Bokkereyder/Struise Brouwers

SAMSUNG CSC
Afgelopen zondag(05/02/2017) was er een feestelijk moment bij café ‘In De Verzekering Tegen De Grote Dorst’ te Eizeringen waar zowel de eigenaars van het café als Raf Souvereyns van Bokkereyder en De Struise Brouwers in de bloemetjes werden gezet voor hun merites op het RateBeer best festival. Het Ratebeer Best festival is een jaarlijkse ranking opgesteld door de leden van de Ratebeer website. Op deze site kan je bieren, brouwerijen, biercafés en -restaurants beoordelen naar hun kwaliteit door middel van een puntenscore. De uitreiking van deze medailles levert de winnaars veel internationale aandacht op en natuurlijk de erkenning van hun kwaliteiten.
SAMSUNG CSC
De gerenommeerde lambikbar met volkse uitstraling en internationale reputatie ‘In De Verzekering Tegen De Grote Dorst’ won de prijs van beste biercafé. Een verdiende bekroning voor deze bar en een flinke schouderklop voor de eigenaars die hun inzet erkend zien. Het café dat enkel open is op zon- en hoogdagen(10-13:30, momenteel tot eind maart open tot 20 uur ’s avonds!) heeft één van de indrukwekkendste menus met geuze en lambik en trekt zowel lokaal als internationaal volk aan. Het biermenu wordt verder nog aangevuld met een ruime lijst bieren van De Struise Brouwers, enkele Trappisten en lokale bieren. Een ideaal zondags verzetje!
SAMSUNG CSC
Raf ‘Bokkereyder’ Souvereyns, Ulrich ‘Uli’ Kremer, Kurt Panneels, Carlo Grootaert
Bokkereyder mocht de prijs voor beste nieuwe brouwer/steker in ontvangst nemen en De Struise Brouwers zagen maar liefst 5 van hun bieren (Black Albert, Cuvée Delphine, Pannepot, Pannepot Reserva en Pannepot Grand Reserva) een gouden plak krijgen.
Bokkereyder bevestigt met deze verdienste de kwaliteit die hij produceert. Hoewel zijn bieren, wegens de kleine maar tijdrovende productie, slechts heel beperkt verkrijgbaar zijn worden ze wereldwijd geroemd en gevraagd. Bokkereyder steekt wort die hij bij enkele Pajottenlanse lambikbrouwers haalt op eigen houten vaten die dan vergist tot lambik. Na deze lange rijping op vat blendt hij deze lambik onder meer tot geuze of maakt hij er fruitbieren mee. Abrikozen, Druiven, Framboos-Vanille, Framboos-Cognac, Muscaris, Pinot Kriek,….allen pareltjes die Raf Souvereyns maakt met het grootste respect voor de traditionele brouwers uit het Pajottenland en de Zennevallei.  Bokkereyder droeg dan ook in alle bescheidenheid en uit respect en bewondering zijn gouden plak op aan alle lambikbrouwers, stekers en iedereen die meewerkt aan het voorbestaan van de traditionele lambik.
Momenteel kan je de Bokkereyder bieren in België enkel proeven bij In De Verzekering Tegen De Grote Dorst.
 
Cheers
Belgian Beer Geek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s