The Calling IPA – Boulevard Brewing Company

 

SAMSUNG CSCDen Amerikaander valt weer binnen. Deze keer niet om ons te redden van den Duits maar om uw smaakpapillen te overmeesteren. Warenhuis Delhaize blijft namelijk niet achter bij de huidige trend en neemt ook enkele buitenlandse bieren op in het gamma. Net rond 04/07 of de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag is het passend om dat te doen met een Amerikaans craft beer. Dat Delhaize hier voor enkele bieren, Tank 7 en The Calling, opteert van de Amerikaanse brouwerij Boulevard is natuurlijk geen toeval want deze brouwerij is namelijk in handen van het Belgische Duvel-Moortgat sinds 2013.

Deze The Calling is een IPA, India Pale Ale, die volgens de facts sheet royaal gehopt werd met Simcoe, Bravo, Topaz, Cascade, Mosaic, Equinox, Galaxy en Amarillo. Op het einde van de kooktijd werd er zelfs een dosis citroenzeste toegevoegd. Een hele waslijst aan New World hop, dat belooft een exotische hopbom te worden!

SAMSUNG CSC

Mijn review van dat andere bier van Boulevard, Tank 7 vind je hier –> https://atomic-temporary-52204396.wpcomstaging.com/2015/07/09/tank-7-boulevard-brewing-co/

Nu even deze fruitmand proeven;

Oog: Blond met felle gouden schijn. Sticky, witte kraag bovenop, romig van structuur. Medium helder tot wazig bier.

Neus: Fruitbommetje +++ met harsige toetsen. Grapefruit, citrus, overrijpe mango,  steenfruit, limoen en zeste van limoen. Vleugje citroengras. Harsige toetsen. Alcoholische esters. Vleugje amandelpasta en lichte carameltoetsen vervolledigen. Een feestje voor het reukorgaan.

Mond / Aroma: Start zoet met een vol en romig mondgevoel. Stevige body. Medium Co2 prikkel, eerder licht koolzuurhoudend. Medium bitterheid, wat gemaskeerd door restsuikers. Moutige retour. Stevige jongen, verwarmend. Tikje alcoholisch. Fruitig.

ABV: 8.5%

SAMSUNG CSC

Etiket: Eenvoudig zwart/wit. Doet net als de Tank 7 beroep op een ietwat ouder aandoend design.

Een mooie, smaakvolle IPA. Ietwat aan de zware kant naar mijn smaak, het is bijna een DIPA en de alcohol laat zich best voelen, maar dat mag geen hindernis zijn om deze toch eens te proberen want qua aroma is deze wel heel lekker. Ik ben benieuwd of het toch eerder conservatieve publiek van een Delhaize hiervoor te vinden zal zijn. De moeite om eens te proberen alleszins.

Linkje naar webshop Delhaize –> http://bit.ly/29jDssT

Cheers

Belgian Beer Geek

2 gedachten over “The Calling IPA – Boulevard Brewing Company

  1. Vandaag bij DELAIZE(Drongen) het biertje meegenomen, ik hou namelijk van sterk gehopte bieren en ik wou eens iets anders dan “De Leffe Royale Cascade” de “Duvel Tripel Hop” de “Houblon Chouffe” de “PALM Hop Select” en zo verder. Amai dit is echt een HOPBOM een echte IPA, ik heb er echt van genoten, zelfs het teveel aan alcohol was niet echt een nadeel ! maar ik moet toegeven dat voor mij persoonlijk de bovengrens rond de 7.5%Vol ligt. Dus ja teveel alcohol en zoals bij de meeste bieren teveel restsuikers. Ik zou zeggen echt een aanrader voor bierliefhebbers die houden van sterk gehopte bieren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s