Lanterne – L’Ermitage nanobrasserie

SAMSUNG CSC

De lamp brandt in Brussel! Meer bepaald een lantaarn, of Lanterne.

Nanobrouwerij L’Ermitage staat in de startblokken. Een project opgestart door 3 amateur brouwers uit het Brusselse.  Na Cantillon, Brasserie De La Senne, Brussels Beer Project, En Stoemelings, No Science en Beerstorming een extra speler op de Brusselse biermarkt.  Altijd welkom uiteraard. Het is te lang te weinig geweest in Brussel en hoe meer spelers, hoe meer keuze, hoe minder industriële rommel. 

Deze Lanterne is één van hun eerste gecommercialiseerde bieren en werd gebrouwen door L’Ermitage in de ketels van Brasserie de Bastogne.

De lantaarn staat symbool als hun lichtgevende leiddraad bij de eerste delicate stappen als brouwerij. Een hoppige leiddraad dan nog wel want deze IPA werd gehopt met Amerikaanse hopsoorten.

SAMSUNG CSC

Oog: Lichtblond. Wazig. Flinke dot, sneeuwwit schuim. Kraag blijft goed staan.

Neus: Uitgesproken hoppig, exotisch fruitig en floraal. Aromatisch. Toetsen van limoen, mango, een vleugje passievrucht, steenvruchten en citroengras.

Mond: Lichte body, niet waterig. Milde Co2 prikkel, licht romig mondgevoel.  Fruitige toetsen; citrus. Droge afdronk. Zachte, evenwichtige bitterheid. Bitterheid wringt niet, steekt niet tegen, is mooi verweven. Hoge doordrinkaarheidsfactor. Licht moutige toets, pilsmout, in afdronk.

SAMSUNG CSC

Etiket: Mooi etiket. Getekend. Vermelding van ingrediënten. Geen vermelding van gebruikte hopsoorten. Duidelijk vermeld waar gebrouwen(Brasserie de Bastogne).

ABV: 5.5%

Een mooie IPA. Licht, aromatisch, doordrinkbaar en verfrissend met een mild bittertje. Een mooi eerste bier voor deze brouwerij die hiermee een goed instapbier uitbrengt dat menig liefhebber zal kunnen appreciëren. Een lekkere eerste stap!

Zou reeds te vinden moeten zijn in verschillende zaken in het Brusselse. Ik kocht dit flesje bij Malt Attacks maar op de site van L’Ermitage kan je terecht voor meer info. Niet twijfelen als je deze ziet staan, het is een aanrader. Ongetwijfeld zie je binnenkort de bieren van L’Ermitage staan op de taplijst van de betere Brusselse bars.

Cheers

Belgian Beer Geek

3 gedachten over “Lanterne – L’Ermitage nanobrasserie

    1. Ik denk dat de Lanterne IPA, Théorème de L’empereur, Noir Du Midi en Soleil min of meer het vaste gamma omvatten. Voor de rest brouwen en experimenteren ze veel of brouwen ze collabs met andere brouwers. Dit zijn meestal brouwsels die eenmalig maar mogelijk later nog eens opnieuw gemaakt worden. Tot nu enkel toppers!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s