Warpigs – Kopenhagen

SAMSUNG CSC

Het is ondertussen al weer een tijdje geleden dat ik voor het eerst Warpigs bezocht, bijna 1 jaar maar ‘better late than never’. De ervaring was alleszins goed genoeg om lang te blijven hangen. Ongeveer 1 jaar terug trok ik voor een lang weekend richting de Deense hoofdstad, een bezoek aan het Craft Beer Celebration festival van Mikkeller stond namelijk op de planning. Dat bierfestival is al een serieus evenement op zich en reden genoeg om Kopenhagen toch 1 keer in je bierminnend leven aan te doen. Het verslag over dat festival kan je lezen door te klikken op bovenstaande link in het rood. SAMSUNG CSCMet enkele van de betere brouwerijen ter wereld die present tekenden en bieren die je anders nauwelijks vindt doet CBC zijn naam als beer geek heaven alle eer aan. Toch kwam ik er niet alleen voor het festival, er stond veel meer op de planning. Het zou wat onfair zijn tegenover het mooie Kopenhagen om gewoon even langs te gaan voor een bierfestival en er werden dus enkele dagen extra voorzien in onze trip.

Kopenhagen is een mooie en moderne stad dat de grandeur van een grootstad combineert met de openheid van een uit de kluiten gewassen dorp. Zijn ligging aan de Oostzee met het water dat door de stad loopt geeft de stad een fris aanzicht. De combinatie van statige klassieke gebouwen met moderne elementen, de opdeling in wijken, genoeg groen, de ettelijke bars, restaurants en musea maken het zeker een citytrip waard.

11270261_10206991668660212_5932127852212760022_o

Een portie Smørrebrød dat mocht uiteraard niet ontbreken, een verplichte passage bij die overbekend zeemeermin(wat is dat ding klein…) ook niet maar rustig wat rondkuieren in de stad was ook gewoon zeer aangenaam. Wat ons evenwel opviel was dat de Denen nogal ‘boertige’ mensen zijn. Niet dat ze onbeleefd of nors zijn, integendeel maar ze snuiven, snorren, fluimen en knorren erop los. Geen erg, dit leidde soms tot lacherige toestanden en voor de rest zijn het de allervriendelijkste mensen.

Naast het festival was de planning voor een groot deel gericht op bars en enkele restaurants (nee, Noma was buiten budget) want daar zijn er wel enkele van in Kopenhagen. We waren nog maar net in het hotel ingechekt (WakeUp Copenhagen – kleine kamers maar prijs/kwaliteit top) of we trokken al richting Warpigs.

SAMSUNG CSC

Warpigs is een brewpub geschoeid op Amerikaanse leest en dat mag niet verbazen gezien het een samenwerking is van craft beer ondernemer Mikkeller en de Amerikaanse brouwerij Three Floyds. Warpigs is gelegen in het Vesterbro district, in het zuidwesten van Kopenhagen, een wijk die voorheen een niet zo goed reputatie leek te hebben maar nu het centrum is van een boeiend uitgaansleven met ettelijke bars en restaurants. Warpigs zelf bevindt zich op een industrieel aandoende zone bekend als The Meatpacking District, vroeger een centrum van de vleesverwerkende industrie. Passend want er wordt nog steeds veel vlees verwerkt bij WarpigsSAMSUNG CSCDe brewpub is heel ruim, de zitbanken type picknick bank staan er van voor tot achter opgesteld, en kan zeker een 100-tal mensen van eten en drank voorzien. Op het buitenterras kan er nog eens zoveel plaatsnemen. Achteraan staat het brouwsysteem met vooraan de keuken en tapruimte. Het geheel doet een beetje kantineachtig aan door zijn omvang en zoals gewoonlijk is de aankleding vrij minimaal doch herkenbaar Mikkeller. Het brouwsysteem met een jaarlijkse capaciteit van 2.500Hlt achteraan de eetzaal zorgt voor de aanvoer van het bier dat je hier te drinken krijgt. Ondertussen wordt het bier dat hier gebrouwen wordt ook al her en der verdeeld, zie bijvoorbeeld  Bierhalle Deconinck waar er recent een bier op het gloednieuwe growler systeem beschikbaar was. SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCRegelmatig worden er ook collabs gemaakt met andere brouwers. Toen ik er was was Todd Haug van Surly Brewing , die in Kopenhagen was als brouwer/standhouder op het CBC festival, er net om een Black Gose te brouwen. De beleving rond bier staat hier uiteraard centraal en dit gebeurt hier zeer open en dichtbij. Opvallend is de aparte ruimte achter glas die voorbehouden is voor private dining; The General’s Room. Deze ruimte kan je huren om, zoals ze het zelf zeggen, ‘To plan World Domination’. Een etentje met 4-5 vrienden kan ook natuurlijk. Heb je een grotere groep dan kan je ook de Barrel Room afhuren voor een diner tussen de rijpende stouts en barley wines.

SAMSUNG CSC

Op de taplijst een ruime waaier aan bierstijlen; IPA, DIPA, Stout, Porter, Lager, Sour, BA Stouts, fruitbier, foederbier, Mead,…… Meer dan keuze genoeg en als je daar je gading nog niet vindt kan je nog door het flessenmenu bladeren om daar iets te vinden.SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Op het menu diverse barbecue bereidingen; brisket, pork shoulder, beef ribs, hot links(pikante worst), spareribs, chicken,…Al de vleesbereidingen zijn lekker smokey, voer voor vlees- en barbecueliefhebbers. Als bijgerecht kan je onder meer kiezen voor mac ’n cheese, baked beans, cole slaw of potatoe salad. De saus kies je zelf, die staat gewoon op tafel op je te wachten.SAMSUNG CSC Als je nog een plekje vindt na dit kan je nog een dessertje kiezen. Wat dacht je van een stukje Bourbon Pecan Pie? Te pairen met een vette BA stout of glasje Bourbon of Rye Whiskey want daarvan hebben ze ook meer dan keuze genoeg.

SAMSUNG CSC

Een heel leuke plek om te vertoeven, zeker als het weer wat meezit want dan kan je plaats nemen op het ruime terras buiten. Het concept van deze brewpub, en bij uitbreiding de meeste brewpubs, vind ik geniaal. Goed bier, vers bier, lekker eten van heel goede kwaliteit, een brouwerij waaraan de geeks zich wat kunnen vergapen, een plek waar iedereen terecht kan. Top concept!

Een must visit in Kopenhagen of eerder must drink & eat. Deze brewpub mag zeker niet ontbreken op je lijstje als je naar Kopenhagen gaat, een adres dat je met stip mag noteren tussen al de andere drank- en eetgelegenheden(waarover later meer) in Kopenhagen.

Cheers

Belgian Beer Geek

Warpigs Brewpub Flæsketorvet 25 (Meatpacking District) – 37 1711 Copenhagen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s