Tilquin English Beer Festival 30/04 – 01/05/2016!

SAMSUNG CSC

Na het succes van verleden jaar moest er wel een vervolg komen op het English Beer Festival georganiseerd door Gueuzerie Tilquin. Op 30 april en 1 mei zet de Gueuzerie haar poorten terug open voor een opendeurdag gecombineerd met het English Beer Festival. Waar het festival vorig jaar nog samen met de Tour de Geuze viel zal het vanaf nu om de 2 jaar georganiseerd worden zodat beide evenementen niet meer samenvallen.

Op 15/04 was ik uitgenodigd in de Gueuzerie voor een voorstelling van het festival en een voorproefje van enkele Engelse bieren. Ik kreeg ook reeds de nieuwste batch van de Oude Quetsche (lambiek met pruimen uit Namen) en Oude Mûre (lambiek met braambessen) te proeven die beide werkelijk fantastisch zijn.

SAMSUNG CSC

Pierre Tilquin steekt zijn bewondering en liefde voor de nieuwe generatie Engelse bieren en brouwerijen niet onder stoelen of banken en liet ons meegenieten van zijn passie tijdens de persconferentie. ‘De bieren die nu gebrouwen worden in de UK kan je niet meer vergelijken met de typische cask ales uit Engeland’ zegt Pierre Tilquin ‘De bieren die de brouwers meebrengen op mijn festival zijn moderne en smaakvolle bieren die de vernieuwing tonen van de Engelse brouwwereld’. Dankzij de vele goede contacten op diverse evenementen kan Pierre Tilquin een mooi rijtje samenstellen voor het festival. Tijdens het festival kan je na een rondleiding door de stekerij van Pierre Tilquin en een gratis degustatie genieten van de bieren van volgende brouwers:

SAMSUNG CSC

Iedere brouwerij brengt een selectie bieren mee die over de 2 festivaldagen verschillend zal zijn. Wil je van de grote variëteit kunnen profiteren dan zal je dus 2 dagen moeten komen. In totaal zullen er een 100-tal verschillende bieren geschonken worden. Uiteraard serveert Tilquin ook zijn prachtige terroir producten; Assemblage Tilquin(blend van diverse Tilquin lambieken), Faro Tilquin, Oude Geuze, Geuze van het vat, Stout Rulquin, Oude Quetsche en Oude Mûre(beide nieuwe batches).

SAMSUNG CSC

Met al dat lekker gerstenat heb je natuurlijk wat vast voedsel nodig ook, ook daar geen gebrek aan: Bia Mara tekent onder meer present met hun heerlijke fish ’n chips maar ook andere food trucks met onder meer hamburgers, broodjes worst, jacked potatoes(very English 😉 )zullen zorgen voor een goed gevulde maag. Omdat Pierre Tilquin afkomstig is van de streek van Chimay zal er ook de streekspecialiteit ‘Escaveche de Chimay’ beschikbaar zijn, een gerecht op basis van gemarineerde vis.

SAMSUNG CSC

De crème de la crème van de Engelse craft beer scene die afzakt naar Rebecq en die van dit festival een niet te missen evenement maakt. Waarom de boot of Thalys nemen richting UK als je kan afzakken naar Gueuzerie Tilquin voor dit evenement? Kom je met het openbaar vervoer naar het festival dan kan je gebruik maken van de shuttle die op vaste tijdstippen tussen het festival en het station van Enghien en Bierghes pendelt.

Prijzen:

  • 14€ voor een pack met toegang voor beide dagen, 1 glas en 4 jetons
  • 25€ voor een pack met toegangn voor beide dagen, 1 glas en 12 jetons
  • 1.5€ voor extra jetons (bieren worden verkocht aan 1 of 2 jetons voor 15cl)

Tijdens het weekend zullen de bieren van Gueuzerie Tilquin ook verkocht worden om mee te nemen alsmede een selectie bieren van de aanwezige brouwers.

SAMSUNG CSC

Link naar het evenement –> Tilquin English Beer Fest

Gueuzerie Tilquin, Chaussée Maïeur Habils 110, 1430 Rebecq

Gezien de mooie selectie brouwers is dit nu al een niet te missen evenement, voor de beer geek maar vooral ook voor de liefhebber die de pracht van de moderne Engelse brouwwereld wil ontdekken. Be there!!

Belgian Beer Geek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s