Zapata IPA – White Pony Microbrewery

SAMSUNG CSC

Viva Emiliano Zapata! Viva la revolucion!!

Ja, inderdaad! Wat heeft deze legendarische figuur uit de Mexicaanse revolutie nu met bier te maken? Dat deze waarschijnlijk wel zijn lippen eens aan een glas Tequila zette en dat brengt ons dan bij deze IPA. Deze Zapata IPA werd namelijk op Tequila vaten gerijpt. Een kolfje naar de hand van White Pony Microbrewery. Deze Italiaanse brouwer/bierfirma schuwt geen experimenten, brouwt straffe quadrupels, stevige gehopte IPA’s, pekzwarte uit de krochten van de hel sijpelende stouts en slingert al eens het een en ander op vat. Een Tequila vat in dit geval dus. Zelf heeft White Pony geen brouwerij, het is het project van beer geek Roberto Orano die de bieren laat brouwen naar eigen recept(onder meer bij ’t Gaverhopke).

Zet je sombrero op, neem je glas ter hand, schenk het bier in luidkeels ‘Àndale, Àndale’ roepend. Zo zit je meteen in de goede sfeer.

SAMSUNG CSC

Oog: amber, kastanjekleurig bier. Wazig tot troebel. Lichtbruine, beige kraag, houdt goed aan, medium opbouw.

Neus: Alcohol, tequila, spirit. Hout. Hop, kruidige en florale toetsen. Vanilla. Ietwat vegetaal kantje. Accenten van anijs, kruidnagel lichtjes, fenolisch.

Mond/ Aroma: Zoet in aanzet. Complex. Stevige, wrange bitter. Droogtrekkend mondgevoel op het einde. Licht koffie in nasmaak. hout, tanines. Medium carbo,medium body. Alcohol eerder goed verborgen voor zijn 9.9%’. Wat citroengras en citrus accenten in nasmaak. Nice!

SAMSUNG CSC

ABV: 9.9%, een stevige klepper maar al bij al redelijk goed verborgen.

Etiket: Felle eruit springende kleuren. Het is op de etiketten van White Pony altijd een beetje zoeken naar de schrijffouten…..

Dat de bieren van White Pony niet altijd hoge toppen scheren is juist maar met deze Zapata IPA kan deze bierfirma mij bekoren.

Cheers

Belgian Beer Geek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s