Balletjes in geuze

SAMSUNG CSC

Pasen…..geen paaseieren ten huize Beer Geek maar ballekes! Klaargemaakt in een lekkere biersaus uiteraard, noblesse oblige šŸ˜‰ . Als bier kies ik hier voor een goede geuze, een oude geuze van 3Fonteinen in dit geval. Je kan ook met een andere biersoort koken, een donker en zoet bier bijvoorbeeld maar dat geeft een totaal ander resultaat. Hier ga ik de licht zurige toets wat accentueren door op het einde wat dragon toe te voegen terwijl de room het geheel wat gaat binden en harmonieren. De steranijs geeft een licht exotisch tintje aan de saus.

Ingrediƫnten:

 • Balletjes:
  • +/- 800gr gemengd gehakt
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • snuifje cayennepeper
  • snijfje nootmuskaat
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • paneermeel

SAMSUNG CSC

 • Saus:
  • 2 ajuinen
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels room
  • 100gr. gerookt spek in reepjes/blokjes
  • 37.5cl goede geuze en natuurlijk een extra fles voor de chef!
  • 50cl bouillon, kip in dit geval
  • 1 steranijs
  • Wat fijngesneden platte peterselie en dragon voor de afwerking

Vorm balletjes met de ingrediƫnten ter grootte van een flinke golfbal en bak deze rondom bruin in wat boter. Bak het gerookt spek aan in een andere pan tot licht krokant. Voeg de ajuin toe en bak tot lichtjes bruin. Voeg de lepels bloem toe en roer goed. Blus met de geuze en schrap de bodem goed los. Giet de bouillon erbij, steranijs erbij, breng tegen de kook aan en laat lichtjes verder pruttelen op een zacht vuur gedurende +/- 40minuten. Een 10 minuten voor het einde voeg je de 2 lepels room en de balletjes toe. Laat doorwarmen. Werk af met de peterselie en dragon. Serveer met puree of rijst en een goed glas geuze.

SAMSUNG CSC

Smakelijk en schol!

Belgian Beer Geek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s