Hopslam – Bell’s Brewery

SAMSUNG CSC

Hopslam van Bell’s Breweryweer een bier dat veel belooft met de naam alleen al. Een frisgroene rammeling met hop? Een hoppercut van jewelste? Een hopshot op de kin? Dat het een hoppig bier is staat vast. ‘An exceptionally aromatic blend of hops combine in this balanced interpretation of the Double IPA style’ staat er te lezen op het blikje. Een Double IPA, hoort u het donderen in Keulen? Een double IPA is gelijkaardig aan een ‘gewone’ IPA maar dan met een nog grotere hoeveelheid hop en ook een dubbele dosis mout. Double the portion, double the fun! Verwacht je dus aan een hoppig en bitter bier maar in de rug gedekt door een stevige portie mout die voor zoetheid en volmondigheid zorgt.

Zoals zoveel brouwerijen uit de Amerikaanse Craft Beer scene vind ook Bell’s Brewery zijn oorsprong bij een ijverige thuisbrouwer, Larry Bell, die een Home Brew Supply shop oprichtte in 1983 en een eigen bier uitbracht in 1985. Vloeide dat eerste bier nog uit een 50-lt brouwsysteem om tot een jaarvolume van 160Hlt te komen , in 2014 piekten ze met een volume van 370.000Hlt. Momenteel ligt hun totale jaarlijkse capaciteit rond de 600.000Hlt. mede dankzij een grote investering in een nieuwe locatie en brouwzaal waar ze onder meer op een brouwsysteem brouwen met een capaciteit van 200Barrels(+/- 230Hlt.). Daarmee staat Bell’s Brewing in de Top-10 van grootste craft breweries in de USA.

Deze hopslam wordt gebrouwen met 6 verschillende hopvariëteiten in de kookketel en wordt gedryhopt met Simcoe. Voor het beslag wordt naast gerstemout honing toegevoegd.

SAMSUNG CSC

Oog: Donkerblond, neigend naar een lichte toets amber. Ivoorkleurige schuimkraag, medium opbouw. Medium vaste schuimkraag, compacte structuur. Wazig, troebel bier, ongefilterd.

Neus: Hoppig, de hop springt er zo uit. Fruitige hop; ananas, mango, witte druif, steenfruit. Een streepje hars doorheen dit alles en voorzien van een goed moutige ruggegraat met een vleugje biscuit en een heel licht aroma van karamel.  Tikje alcohol komt ook door en wat geuren die me doen denken aan licht wat vanille maar vooral marsepein, amandel. Lekker gelaagde geur. Wat honingzoetheid.

SAMSUNG CSC

Mond / Aroma: Medium body, milde/zachte Co² prikkel. Zoetige aanzet. Bitterheid is sterk aanwezig maar wordt wat afgevlakt door de moutigheid/zoetheid, mooi in balans. Harsachtig trekje komt naar voor in de slotnoot en in de nasmaak. Klein wrang trekje in de bitterheid. Ondanks de 10% alcohol niet alcoholisch, een smakelijke en vlotte drinker.

ABV: 10%, een klepper! Je zou het niet zeggen.

SAMSUNG CSC

Etiket: Géén want in blik! Canned hops. Geen enkele vermelding van gebruikte ingrediënten. Botteldatum op onderkant blik.

Hopslam Grafief

Een mooie Double IPA deze Hopslam. Een DIPA die aan je dagelijkse behoefte hop voldoet, voorziet in je honger naar hop, je hopverslaving voedt, je hunker naar Humulus Lupulus beantwoordt en meer…..Een hopbommetje pur sang maar waarin de moutigheid ook een ondersteunende rol speelt en het dus niet alleen om de hop gaat(maar toch vooral 😉 ).

Deze Hopslam verkreeg ik in een trade, vooralsnog is deze niet verkrijgbaar in de handel in België maar enkel in Amerika.

Cheers

Belgian Beer Geek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s