Bokkereyder goes CBC’16!

Fantastisch nieuws deze ochtend toen ik de Ipad openklapte voor mijn ochtendlijke dosis Facebook want wat zag ik daar plots verschijnen op de pagina van het Copenhagen Beer Celebration Festival anno 2016? Dit –> bok

Misschien zegt het u niet veel, mij tot voor kort ook niet, maar dit is het logo van huissteker ‘Bokkereyder’ uit ons eigenste België. Een huissteker steekt en blend(mengt) lambieken om hiervan geuzes te maken of fruitlambieken of eigenlijk eender wat de creativiteit hem ingeeft. Dit ‘groot’ hobbyproject van Raf Souvereyns loopt al sinds 2013 en hij heeft zich gespecialiseerd in allerlei blends met fruit. De fijnste lambieken uit het Pajottenland, het beste Belgische fruit en dit alles op vaten gestoken afkomstig van enkele Belgische wijnmakers. Een uit de hand gelopen hobbyproject dat al over de lippen ging van menig lambiekliefhebber, van België tot Amerika en zelfs tot Denemarken zo blijkt. Een recente deelname aan De Dag van de Lambiek in Eizeringen (samen met een andere huissteker ‘Le Chat Rebelle‘)bevestigde de kwaliteit die Raf maakt.

SAMSUNG CSC

Het was Mikkel Borg Bjergsø, oprichter en bezieler van Mikkeler, zelf die Raf doodeenvoudig via Facebook uitnodigde om deel te nemen aan het festival.

Zoals alle andere deelnemers moet hij 8 bieren meenemen die verdeeld worden over de 4 sessies, 2 bieren per sessie dus. Wat er zeker al zal bij zijn kan je hieronder lezen:

Pinot kriek 2015 

  • 1 & 2 year old lambic on 350g/l Schaarbeekse krieken
  • filled : 28/7/2015
  • barrel #4 : pinot noir barrel, winery Clos d’Opleeuw, Belgium
  • fruit : wild Schaarbeekse krieken from Pajottenland

Saison lambic 

  • 80% saison, 20% young lambic
  • filled : June 2015
  • barrel #34 : Chardonnay barrel, winery Genoelselderen, Belgium

Sweet cherry lambic 

  • 1 & 2 year old lambic on 350g/l sweet cherries
  • filled : July 2015
  • barrel #38, Chardonnay barrel, winery Genoelselderen, Belgium
  • fruit : fresh sweet cherries, Haspengouw, Belgium

Muscaris lambic 

  • 1 & 2 year old lambic on 350g/l muscaris grapes
  • filled : 10/2015
  • barrel #5 : Chardonnay barrel, winery Genoelselderen, Belgium
  • fruit : muscaris is a muscat grape variety, sourced from winery Hoenshof, Belgium

Allemaal 100% Belgische producten, van het bier tot het fruit, tot de vaten en tot de blender! Een product om, net zoals op onze lambiekbieren, trots op te zijn. Een mooie vertegenwoordiging van onze Belgische cultuur op dit internationaal festival!

Cheers

Belgian Beer Geek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s