Hoe een luie zondag decadent maken? Easy…..
Ingrediënten:
- een pak Petit Beurre koekjes
- een 300gr zwarte chocolade
- een flinke noot boter, +/- 30gr.
- een scheutje room
- een zak marshmallows
- een flinke stout
Neem zwarte chocolade, een stukje boter en wat room. Open een zakje marshmallows en hou bij de hand. Open alvast dat pakje Petit Beurre koekjes en leg ze op een bord. Warm de oven op, bovengrill, op een flink hete 230-240°. Smelt de boter in een pannetje boven een zacht vuur. Eens de boter gesmolten voeg je de chocolade in stukjes toe en laat je deze volledig smelten. Voeg een scheut room toe, roer even goed door en zorg dat je een lopende doch consistente chocoladesaus hebt. Lepel de saus in 4 kleine potjes en verdeel de marshmallow over de potjes, de chocoladesaus goed bedekkend. Zet de potjes in de hete oven, vlak onder de grill en laat de marhsmallows bruinen. Let op dat ze niet verbranden. Reken op ongeveer 5-7 minuten.
Haal de potjes uit de oven eens de marshmallows goed bruin zijn. Serveer meteen. Lepel uit met de Petit Beurre koekjes en drink er een flinke stout bij!
Decadent? Ja! Lekker? Absoluut!
Cheers&smakelijk!
Belgian Beer Geek
[…] S’ mores&Stout, als we erover gaan doen we niet aan half werk –> belgianbeergeek.be/2015/11/15/smores-dip-and-stout-sunday-decadence […]
LikeLike