S’mores dip and stout – sunday decadence

SAMSUNG CSC

Hoe een luie zondag decadent maken? Easy…..

Ingrediënten:

  • een pak Petit Beurre koekjes
  • een 300gr zwarte chocolade
  • een flinke noot boter, +/- 30gr.
  • een scheutje room
  • een zak marshmallows
  • een flinke stout

SAMSUNG CSC

Neem zwarte chocolade, een stukje boter en wat room. Open een zakje marshmallows en hou bij de hand. Open alvast dat pakje Petit Beurre koekjes en leg ze op een bord. Warm de oven op, bovengrill, op een flink hete 230-240°. Smelt de boter in een pannetje boven een zacht vuur. Eens de boter gesmolten voeg je de chocolade in stukjes toe en laat je deze volledig smelten. Voeg een scheut room toe, roer even goed door en zorg dat je een lopende doch consistente chocoladesaus hebt. Lepel de saus in 4 kleine potjes en verdeel de marshmallow over de potjes, de chocoladesaus goed bedekkend. Zet de potjes in de hete oven, vlak onder de grill en laat de marhsmallows bruinen. Let op dat ze niet verbranden. Reken op ongeveer 5-7 minuten.

SAMSUNG CSC

Haal de potjes uit de oven eens de marshmallows goed bruin zijn. Serveer meteen. Lepel uit met de Petit Beurre koekjes en drink er een flinke stout bij!

Decadent? Ja! Lekker? Absoluut!

Cheers&smakelijk!

Belgian Beer Geek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s