Brussels Beer Project & Editors – SALVATION

editors bier logo

Dat beer & food pairing een hot item is binnen de bierwereld is geweten maar was je reeds vertrouwd met beer & music pairing? Een onderwerp waar ze bij Brussels Beer Project wel oren naar hebben. Het afstemmen van muzikale emoties op smaken en geuren, het is een weg die ze proberen te bewandelen, een extra dimensie om een bier te beleven.

Brussels Beer Project is nu finaal van start gegaan met haar eigen microbrouwerij in Brussel waar ze op kleinere schaal(+/- 2500Hlt/jaar) experimentele bieren zal brouwen, een 20-tal per jaar waarvan de populairste mogelijk een vaste waarde worden in het gamma bieren. Het grootste deel van de productie, het vaste gamma hardlopers zoald Delta, Dark Sister, Babylon zal nog steeds in grote volumes en op bestelling bij de Limburgse maatwerk brouwerij Anders gebrouwen worden.

_MG_4175
Photo credit (c) Olivier Donnet

Met deze muzikale samenwerking lanceert BBP meteen een dikke hit. De immens populaire Britse band Editors ging de samenwerking aan om op basis van een song van hun een bier te creëren. Songs werden beluisterd, plekken waar de song werden opgenomen werden bekeken en sferen werden besproken. Uitkomst van dit alles is een bier genaamd SALVATION, naar een song van hun laatste album. Het is een donker bier geworden door het gebruik van onder meer geroosterde mouten en met een Britse touch door de toevoeging van Earl Grey.

_MG_4214
Photo credit (c) Olivier Donnet

Tijdelijk te verkrijgen of ter plekke in de brouwerij te proeven met een streepje muziek van de Editors op de achtergrond.

Cheers

Belgian Beer Geek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s