Brewdog Brussels has landed!

SAMSUNG CSC

De zenuwen stonden reeds een tijdje strak gespannen bij menig beer geek en bierliefhebber. Het was reeds lang aangekondigd maar nu is het dan ook eindelijk zover; BREWDOG BRUSSELS is een feit!

De officiele opening is voorzien voor zaterdag 19/09, ondergetekende kon reeds eens gaan kijken en proeven op de avant-première en wat ik zag was goed. Naast de goed gelegen locatie, vlakbij het centrum van Brussel en vlak naast de ingang/uitgang van het Centraal Station, viel vooral de open structuur en uitstraling van de bar op. Een mooi stukje architectuur dat meteen een heel moderne indruk meegeeft. De wanden zijn bekleed met oude, gebruikte sportvloeren met hier en daar een stukje Brewdog parafernalia. Een rij zitbanken tegen de hoge ramen met uitzicht op Brussel en het Centraal Station, comfortabele lederen zetels achteraan en ruim plaats om ‘aan den toog te hangen’.  Een zeer ruim terras achteraan en een privé degustatieruimte maken het compleet. Een goed ingerichte keuken zal voorzien in ontbijt, lunch en dinner. Kwestie van er de dag te kunnen doorbrengen uiteraard.

SAMSUNG CSC

De 2×20 tapkranen bieden een assortiment Brewdog bieren maar ook enkele Belgische bieren zoals De La Senne, Brussels Beer Project, Cazeau, Cantillon, En Stoemelings tekenen present, zij het van het vat of van de fles. Hier en daar werden de wenkbrauwen wel gefronst want Cantillon Lambic aan 8,70€….Jean Van Roy die zelf ook aanwezig was op deze avant-première vloekte ook even toen hij dat zag. Dat de prijzen in het algemeen wat hoger liggen was dan weer te verwachten maar laat het de pret niet bederven.

SAMSUNG CSC

Ik genoot er onder meer van een heel smakelijke Hinterland stout, een loeibittere Jackhammer en de onvermijdelijke Punk IPA. Ruime keuze maar toch bleef ik een beetje op mijn honger zitten. Die 5AM, Punk IPA, Jackhammer, Hardcore, Libertine Black Ale hebben we al eens eerder gedronken, die kennen we ondertussen al. Het is maar een typisch beer geek probleem dat niets afdoet aan hetgeen er nu op het menu stond. Hopelijk komt er genoeg roulatie in het aanbod maar dat zou geen probleem mogen zijn gezien de firma die achter deze bar staat ook exlcusief invoerder is van de Brewdog bieren voor België.

SAMSUNG CSC

Dat deze bar een trekpleister wordt daar twijfel ik niet aan. De populariteit van Brewdog zal in België ook wel aanslaan en de locatie met zijn vele toeristen en pendelaars die er passeren staat garant voor aantrek. Vanaf zaterdag 19/09  kan je er zelf terecht dus niet twijfelen, spring binnen en trakteer jezelf op een verse Punk IPA.

SAMSUNG CSC

Er is duidelijk iets aan het bewegen in Brussel. Op korte tijd kwamen er al enkele locaties bij die het betere binnen- en buitenlandse bier aanbieden. Met deze Brewdog bar in hartje Brussel erbij wordt het aanbod nog groter en dat kan ik alleen maar toejuichen. Meer aanbod, meer variatie en meer concurrentie voor de martkdominante mogols als AB-Inbev en Heineken.  Leven in de brouwerij!

Cheers

Belgian Beer Geek

3 gedachten over “Brewdog Brussels has landed!

 1. nou met alle respect, ik ging er zaterdag echt vol verwachting heen, maar ik ben eerlijk gezegd echt zeer teleurgesteld. om te beginnen, de locatie en het pand zijn echt geniaal. de indeling juist niet; er is gigantisch veel ruimte weggegooid. je kan met enkele tientallen mensen zitten, dit kan makkelijk verviervoudigd (of meer) worden door de ruimte beter te gebruiken en met de juiste meubels en eventueel staantafels. het is leuk hoor die banken achterin, maar in plaats van 20 man kan daar met gemak 50 man zitten met de juiste meubels. en dan het bier, tja.. punk ipa enz moeten er zeker zijn, maar van de 10 brewdog bieren zijn er 8 overal te koop. de rest… la chouffe, hopus… really? toen ik belgische bieren las dacht ik aan wat struise, alvinne of dvdk etc. toch niet dat bier wat werkelijk op elke hoek van de straat te koop is. de bottlelist was waarschijnlijk het middelste bord. dat was echt duidelijk aangegeven eerlijk gezegd. dan hebben we het over 15 bieren of zo. inclusief westvleteren haha.. volgens mij was het self service, echt totaal geen problemen mee maar geef dat duidelijk aan! die bar is 30 meter lang, geef dan op zn minst een punt aan waar je kan bestellen. ik was er toen het rustig was `s middags, maar ik moest sowieso 5 minuten wachten. `s avonds las ik dat ze in de drukte 30 minuten moesten wachten om te mogen bestellen. en druk zal het vaker worden neem ik aan! ik zou de 2 bar uiteinden kiezen om te bestellen, dan kunnen de mensen die aan de bar zitten ook gewoon normaal zitten. je kan ook wel wat eten halen, zoals spaghetti of een croque, maar ik had graag wel iets gezien van worst of kaas, iets om te knabbelen. een kaartje op tafel zou ook fijn zijn, ook al is het self service! ik kom voorlopig zeker niet terug, in mijn ogen brewdog onwaardig. de mensen die er werken zijn heel aardig en netjes, maar of ze allemaal überhaupt weten wat bier is betwijfel ik.. lijkt me toch wel fijn in z`on type café hoor. maargoed ieder zijn ding.

  Like

  1. Tja, laat ons hopen dat de dingen die je opmerkt kinderziektes zijn. Ze zijn nog maar 3 dagen bezig, ruimte voor verbetering is er altijd. Wat de lijst betreft begrijp ik je opmerking, die Hopus, Chouffe en Chimay passen niet meteen binnnen een Brewdog bar. De andere guest brouwerijen dan weer wel en ik heb al gehoord dat DVDK er zeker zal bijkomen. Hopelijk komt er inderdaad ook genoeg roulatie in hun aanbod en genoeg routine in de bediening.

   Like

   1. ik hoop het ook. ik las ergens dat als het succesvol zou zijn dat ze misschien nog een zaak willen openen. Antwerpen graag! dat is namelijk dicht bij huis 🙂 nog iets kleins trouwens; er staat niet bij de bieren wat voor type bier het is en eventueel welke brouwer. nu weet ik wel veel maar niet alles.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s