Zwanze 2015 Cantillon

‘Ceci n’est pas une pipe et ceci n’est pas un stout!’

Zwanze2015_300_2

België kan zich het land noemen waar de lambiek is ontstaan maar ook het surrealisme kent hier haar oorsprong. Deze kunststroming waar niets is wat het lijkt vereenzelvigen we vooral met René Magritte. Combineer dit met het gegeven dat ze in Brussel al graag eens zwanzen(zeveren, gekscheren) en je krijgt iets dat kant noch wal slaat. Een spontaan gegiste stout van Cantillon met ruwe tarwe maar evenwel zonder gebrande gerst. Een stoute lambiek? Dit bier werd gedurende 28maanden gerijpt op houten vaten , 50% vaten waar voorheen reeds lambiek had ingezeten, 25% op Cognac vaten en nog eens 25% op Côtes du Rhône. Volgens Jean Van Roy belooft het een bier te worden dat het zurige en droge van een lambiek combineert met licht gebrande toetsen van een stout.

Het Zwanze bier voor dit jaar is dus een stout maar toch niet helemaal. Een stout op zen Brussels, een zwanze zoals ze dat daar zo goed kunnen. Normaal was hij voorzien om geserveerd te worden als Zwanze2014 maar omdat hij volgens Jean Van Roy nog te jong was en niet op punt werd hij nog even te rusten gelegd en werd voor Zwanze2014 de heerlijke Cuvée Florian gemaakt.

Je kan dit bier proeven op Zwanze Day, 19/09/2015, een dag waarop we samen kunnen toasten op de nieuwe Zwanze. Een dag waarop Cantillon- en bierliefhebbers samen komen om te genieten van de nieuwe Zwanze en om te…zwanzen natuurlijk. Wereldwijd nemen er een 55-tal bars deel aan deze Zwanze day. Jij ook?

SAMSUNG CSC

Tickets zijn beschikbaar vanaf 12/09 bij:

DO YOU ZWANZE?

Cheers

Belgian Beer Geek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s