L’Aubièregiste – BXL

SAMSUNG CSCL’Aubièregiste – let op de fantastische woordspeling- is een nieuwe bar die sinds april haar deuren heeft geopend in dit levendig stukje Brussel, de Kasteleinswijk of quartier Châtelain, door de bewoners ook wel Petit Paris genoemd. Een bruisende wijk met ettelijke restaurants, buurtwinkels en bars waar nu ook deze bar met een sterke focus op het betere bier zijn stekje heeft gevonden.

SAMSUNG CSC

Bier maar niet alleen maar dat! Met een kleine eetkaart die voornamelijk gespekt is met kaas en worst van goede kwaliteit maar ook enkele Flammekuche, een specialiteit uit de Alsace bestaande uit een flinterdun deeg belegd met allerlei lekkers en afgebakken in de oven, een Franse pizza quoi…. blijf je ook niet op je honger zitten na enkele stevige bieren. Met toppers als Brasserie De La Senne, Brasserie de Bastogne, Brewdog, De Molen, Emelisse, Tilquin en nog vele andere is er geen gebrek aan degelijk smeersel voor de keel.

SAMSUNG CSCOp de 5-kops tapinstallatie is er Cristal pils verkrijgbaar en een roterend aanbod van Brasserie De La Senne, Moortgat, Brasserie de Bastogne en Brasserie Dupont. Het flessenmenu vult het aanbod mooi aan en een regelmatige veranderende ‘guest list’ houdt zelf een doorwinterde beer geek even bezig met kiezen. Met prijzen die gaan van 2.6€ voor een pils, 4.5€ voor een Troufette Rousse en een stevige 10€ voor een ook wel stevige Rasputin stout van De Molen zit je zeker in het hogere segment, de nadruk ligt dan vooral ook op het ontdekken/degusteren van bieren. Een iets zachtere prijs zou de afrekening weliswaar wat aangenamer maken. 

Natuurlijk kan je er ook terecht voor andere dranken; wijn, distillaten, frisdranken….Niets voor mij dus 😉

SAMSUNG CSC

In het authentieke maar warme interieur kan je achteraan ook een take-away bar vinden met diverse bieren in 75cl fles die je mee kan nemen, voor thuis of die plotse dorst onderweg. De bediening is professioneel, hartelijk en met een scherp oog voor aandacht. Ik krijg een uitleg mee over het bier, het wordt perfect uigeschonken in een passend glas en meermaals komt men ons vragen of alles naar wens is. Uiteraard, kan niet anders als je ziet wat voor een aandacht ze hier aan hun producten schenken en de bediening/service verantwoordt meteen een stuk van de hogere prijs.

SAMSUNG CSC

Een nieuwe hot-spot in Brussel dat een bezoekje waard is!

Deze bar vind je ook op de Brussels for Beer Geeks map, een leiddraad doorheen Brussel aan de hand van de betere bars, shops, brouwerijen en bezienswaardigheden met als thema bier uiteraard.

L’Aubièregiste, Rue De L’aqueduc 63 1060 Sint-Gillis 0475/566705 – 0471/344427

Cheers

Belgian Beer Geek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s