Three Flowers Saison Vieille – Trinity Brewing

SAMSUNG CSCEen beetje een omgekeerde wereld soms…..Eergisteren(12/08) postte ik nog een review van de Elektrick Cukumbahh van Trinity Brewing om kort daarna tot de vaststelling te komen dat er nog een bericht ‘on hold’ stond tussen de te publiceren reviews. Zucht….Bij deze dus een review van het eerste bier dat ik dronk van Trinity met een korte uitleg over de brouwerij. Gelieve zo vriendelijk te willen zijn van de artikels zelf in chronologische volgorde te zetten 😉

Trinity Brewing is een brouwerij/brewpub uit Colorado, USA, waar een aantal elementen voorop staan; een passie voor origine, bewust omgaan met het milieu en respect voor de natuur, artisanale en originele bieren, lokale producten en ingrediënten, slow food. trinity-logo-300x103Opgestart in 2008 als brewpub/brouwerij(zelf opgebouwd, grotendeels uit gerecycleerd materiaal) hebben ze tot op heden reeds een 100-tal originele bierrecepten op hun naam staan en niet zomaar het standaard triootje blond, amber en bruin. Initieel brouwden ze enkele voor verbruik in de brewpub, in 2012 startten ze ook met de distributie van hun bieren op fles. Het vooropgestelde productiemaximum van +/- 450Hlt werd snel overschreden, momenteel zitten ze op een 1900Hlt. per jaar. Het blijft nog altijd kleinschalig maar de kwaliteit en originaliteit die ze hanteren en ook de prijzen die ze wonnen met hun bieren drijven de verkoop naar omhoog.

Dankzij bevriend blogger I Think About Beer kreeg ik de kans om enkele bieren van Trinity te proberen. Van tijd tot tijd wisselen we namelijk een doos uit met bier, ik stuur wat van het betere Belgische bier richting de States, hij wat van het betere Amerikaanse spul naar mij. In een van de laatste dozen zat een volledige line-up Trinity bieren en dat heb ik mij tot op heden nog niet beklaagd(buiten dan die Elektrick Cukumbahh misschien 😉 ). Hun aanpak om te experimenteren met Brettanomyces en allerhande bacteria maken spannende en interessante bieren. Ze hebben blijkbaar ook een koelschip staan waar ze experimenteren met spontane gisting volgens een recept gebaseerd op onze lambik bieren. Zonder dit evenwel lambik te noemen. Zoals het hoort dus.

Deze Three Flowers werd vergist met een mix van een Saison gist en een toegevoegde Brettanomyces gist. Het bier rijpte ook op een mengeling van 3 lokale, in het wild geplukte bloemen. Welke bloemen krijgen we niet te weten, dat blijft een geheim van de brouwer.

SAMSUNG CSC

Oog:  Fris witblond en wazig, troebel. Sneeuwwitte kraag, mooie opbouw, die reduceert tot een dun laagje. Heel fijne saturatie in het glas. Een mooie, frisse verschijning in het glas.

Neus: Funky. Heel floraal en kruidig. Boeketje bloemen, fleurig. Lavendel, salie, viooltjes. Fris. Brett dat zorgt voor een funky accentje; boerderij, animaal. Een mooie neus, kenmerkend voor een saison met een brett kantje en mooi gevarieerd met de florale/kruidige toetsen.

Mond / Aroma: Heel floraal ook in de mond. Lichtzoete aanzet en middenstuk en eindigend op een droge slotnoot. Medium body, romig mondgevoel. Matige saturatie in de mond. Kruidige smaak en nasmaak. Best pittig.

SAMSUNG CSC

Etiket: Boeketje bloemen, eenvoudig – randje kinderlijk. Kroonkurk is voorzien van een wax coating. Ziet er fancy uit natuurlijk maar voorziet de kroonkurk ook van een beschermlaagje tegen roesten/oxideren, of het echt nut heeft is weer een andere vraag.

ABV: 7%

Als het eerste bier dat ik van Trinity Brewing proefde zette deze al meteen een hoge standaard. Goed begonnen is half gewonnen? Meer zelf. Deze was al een goede aanzet, de rest van het gamma dat ik proefde werd er alleen maar beter op. Ik heb hier nog een mooie reeks staan waaronder enkele dry-hopped en met Brett en Lactobacteria vergistte zure bieren. Interessant!

Beschikbaarheid in België of Europa is nihil spijtig genoeg. Niet alleen is de productie klein, ook gebeurt de distributie voornamelijk lokaal al breidt deze wel gestaag uit. Om flesjes vast te krijgen van deze brouwerij zal je via het trading circuit moeten gaan of ter plaatse gaan uiteraard. Geen slechte reden trouwens om eens tot daar te gaan 😉

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s