Brussels for Beer Geeks Google Map

SAMSUNG CSC

Belangrijke mededeling vooraf:  NOT ONLY FOR BEER GEEKS!!!!

Meer en meer krijg ik de vraag van verschillende mensen of ik ze wat kan aanraden als ze naar Brussel gaan. Shops, brouwerijen, bars, resto,…….Je weet wel, de betere etablissementen als het op bier aankomt. Veelal zijn het buitenlanders die eens een dagje of weekendje Brussel aandoen die me dit vragen. Dit telkens weer neerschrijven werd me een beetje te veel, enkele adresjes in een Google maps applicatie zetten leek me een goed idee. Handig want wie gaat er nu nog zonder slimme telefoon citytrippen?

SAMSUNG CSC

Als je graag wandelt door Brussel kan ik je trouwens ook de Lambiekwandeling aanraden die je van hartje Brussel to bij Cantillon leidt. Meer info daarover vind je hier: http://atomic-temporary-52204396.wpcomstaging.com/2014/02/02/lambiek-wandeling-brussel/

De onderverdeling van de Google map is als volgt:

  • Bars. Geselecteerd op aanbod, kwalitatief en/of kwantitatief maar ook interieur of historisch belang kan een voorwaarde zijn. Waar mogelijk vul ik wat info aan
  • Shops. Niet de gewone night shop om de hoek waar de vergeelde flessen in de vitrine staan te wegkwijnen maar het betere werk.
  • Resto’s – kan zowel een volwaardig restaurant zijn waar ze meer dan gewoonlijk aandacht schenken aan bier( geen AB-Inbev, Primus of Moortgat only plekken) of een bar waar ze de betere snacks serveren. Dus soms kom je al eens een plek tegen die in de 2 categoriën zit.
  • Bezienswaardigheden, monumenten, gebouwen en plekken die bier gerelateerd zijn.

 

Natuurlijk is deze lijst verre van compleet, au fur et à mesure werk ik ze verder uit, maar ze geeft al een mooi overzicht en tal van mogelijkheden . De meest plekken heb ik zelf bezocht en aldus goed bevonden. Zijn er nog plekjes in onze hoofdstad die je mij kan aanraden laat ze me dan zeker weten!

Een lekker hapje bij Les Brigitinnes?
Een lekker hapje bij Les Brigitinnes?

Allez hop, de stad in!!

Cheers

Belgian Beer Geek

5 gedachten over “Brussels for Beer Geeks Google Map

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s