Lancering Spontanbasil – Lindemans & Mikkeller

Traditie en innovatie, klassieke smaken en grensverleggende smaken. Het hoeft niet naast elkaar te staan, het kan samengaan ook.

Lindemans sloeg de handen in elkaar met Mikkeller en bracht een bier op de markt dat het beste van beide kanten toont. Verschillende kruiden en ingrediënten werden uigeprobeerd met als uiteindelijk resultaat deze Spontanbasil. Een blend van 1 jaar en 2 jaar oude lambiek waaraan een stevige(hoeveelheid kwamen we niet te weten) portie verse basilicum werd toegevoegd om zijn unieke geur en aroma af te geven aan het bier. Een uniek bier dat met zijn fragrante basilicum neus spontaan associaties oproept met Italië en enkele klassiekers uit de Italiaanse keuken. In de smaak valt vooral de verfrissende zurigheid op met een milde pittigheid. De basilicum speelt ook in het aroma een belangrijke rol, de kruidigheid komt er mooi door zonder al te veel te storen. Een geslaagd experiment.

Deze geuze is uitemate geschikt voor foodpairing zo bewees ook chef Vincent Florizoone van restaurant Grand Cabaret met enkele mooie gerechten;

Tartaar van in Spontanbasil gemarineerde makreel, foccacia, kaviaar van Spontanbasil, tomaat en paprika.
Buikspek van Saddleback varken(met bier gevoederd); kruidenkorst, mousseline van Spontanbasil, bouillon van basilicum, brandnetel en Spontanbasil.
Moëlleux van chocolade, sorber van framboos en Spontbasil, witte chocolade basilic en fleur de sel.

Uitgebracht in een beperkte oplage van 25.000 flessen waarvan een groot deel naar de USA en Scandinavië gaat en zal dus mondjesmaat in de Belgische handel opduiken. Niet twijfelen als je een fles ziet; kopen en laat je verrassen! Open er één als gedurfd aperitief, serveer hem bij een Thaïsche curry of bij een klassieke insalata caprese. Voor mij mag Lindemans gerust nog wat experimenteren op deze manier.

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s