Wadesda #6 – Brasserie De La Senne

SAMSUNG CSC

Experiment

We hebben de Wadesda #5 gehad, dan kan ik natuurlijk niet anders dan door te gaan met versie #6. Het is voor het experiment uiteraard 😉 Wat is het verschil met de gepelletiseerde hop en de gevriesdroogde verse hop? Loont het de moeite? Is het verschil merkbaar? Allemaal vragen die je enkel kan beantwoorden als je ze naast elkaar drinkt.

Proeven:

Oog: Stevige, witte mousse. Vast en kleverig. Het bier lijkt een tikkeltje donkerder van kleur dan de Wadesda #5 maar ligt zeker dichtbij wat betreft EBC waarden. Even wazig – troebel wel. Geen merkbare saturatie in het glas.

SAMSUNG CSC

Neus: De La Senne huisprofiel dat er weer doorkomt. Iets minder aromatische dan de Wadesda #5 bij het begin, een heel subtiele nuance echter. De mout lijkt ook een beetje meer op de voorgrond te treden. Dezelfde kruidige en licht fruitige prikkels als bij de Wadesda #5; tikkeltje salie, munt. Bij het doorwarmen opent de neus wel meer dan bij de #5 om dan zijn boeket vrij te geven.

Mond: Pittig, pittiger dan de Wadesda #5. Carbo prikkelt iets meer, body voelt iets steviger aan. Droogheid op het einde is markanter, bitterheid is meer uitgesproken en ook die lichte wrangheid/adstringentie lijkt iets sterker. Grapefruit bittertje. Moutigheid komt weer mooi door op het einde. Het aroma is veel meer uitgesproken, de hop komt er mooi door en geeft haar fantastische kruidige en fruitige aroma af. Pittig, peperige prikkels.

ABV: 5.5%

SAMSUNG CSC

Etiket: Net zoals alle andere etiketten het werk van Jean Goovaerts. Knap weer.

Iets toegeven aan de neus om een sterker gevoel in de mond te hebben? Mja, beide liggen dicht bij elkaar en het is moeilijk een voorkeur uit te spreken. Het meer uitgesproken aroma en mondgevoel laat mij toch kiezen voor de #6. Met de gelyophiliseerde Perle hop dus. Is het voor de brouwer de moeite om hiervoor te kiezen? Is zijn hogere (nu nog wel wegens weinig gebruikt) prijs verantwoord? Doordat het verse hopbellen zijn zijn de verpakkingen iets groter en door het proces van het vriesdrogen zijn de hopbellen delicater geworden van structuur. De structuur is zodanig delicaat dat ze stofferig geworden zijn wat de dosering en hanteerbaarheid niet ten goede komen. Voor de rest is er in het brouwproces niet direct een verschil volgens de brouwer.

Mijn voorkeur gaat dus naar de Wadesda #6! En jij?

Cheers

BelgianBeerGeek

4 gedachten over “Wadesda #6 – Brasserie De La Senne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s