Brewdog invades Brussels!

logo-large

Brewdog, de Schotse craft brouwerij die sinds 2007 de bierwereld verblijdt met smaakvolle en gedurfde bieren komt naar Brussel. Ja, het verhaaltje loopt al een tijdje. Eind 2013/begin 2014 zag het er naar uit dat ze reeds een vestiging gingen openen in Brussel maar problemen met vergunningen deden de plannen terug in de diepvriezer belanden.

Brewdog

Deze week konden we echter op de site van Brewdog zien dat de plannen zo goed als rond zijn en dat ze zich zouden vestigen vlakbij het Centraal Station. Je stapt het Centraat Station buiten en je loop recht op de Brewdog bar! Hoe handig is dat niet, jij bierminnende pendelaar?

De aankondiging van Brewdog:

‘Brussels is the de-facto capital of the European Union and the beer-facto capital of the universe. Belgium is home to the most fascinatingly diverse beer scene in the world, with styles ranging from lambic made by alchemy to tripels brewed by monks. We are psyched to be opening an amazing flagship bar in Brussels!

The modernist building, situated directly opposite the Central Station and about 200m from the Grand Place, was designed by the Belgian architect Maxime Brunfaut and built in 1952. The main bar area has a 6 meter ceiling with a majestic original staircase to the mezzanine area with a terrace are overlooking the city.  

The site is located directly opposite the central station and will be open later in 2015. We will update you guys with a more accurate opening date soon!

Ik kijk er alvast naar uit! Dit zal Brussel nog meer op de kaart plaatsen als trekpleister voor bierliefhebbers en beer geeks. Goed voor de diversiteit en een dikke middelvinger naar de bars die niet verder kijken dan de toplaag. Ik mag echter hopen dat ze bij Brewdog ook naar de Belgische markt kijken en hopelijk bieden ze wat Belgische artisanaal geweld aan op de guest list!

Cheers

BelgianBeerGeek

3 gedachten over “Brewdog invades Brussels!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s