Lindemans breidt fors uit!

SAMSUNG CSC

Brouwerij Lindemans die aan haar brouwverhaal begon in 1822 breidt fors uit! In 2010 werden de plannen getekend voor een significante capaciteitstoename, van 86.000Hlt in 2014 naar 170.000Hlt in 2015. Ook het personeelsbestand wordt bijna verdubbeld. Met deze investering was een forse 15.000.000€ gemoeid. Vandaag, 28/04/2015, konden neven en eigenaars Dirk en Geert Lindemans samen met Minister Koen Geens en Burgemeester Luc Deconinck de nieuw gebouwen plechtig inhuldigen.

SAMSUNG CSC

Speciaal voor de gelegenheid werd er ook een gelimiteerde (15.000 flessen van 75cl) Cuvée René uitgebracht. Deze Cuvée René blend 2010 werd samengesteld uit 80% 5 jaar oude lambiek en 1 jaar jonge lambiek. Deze oude geuze is met zijn fruitige neus met sherry en hout accenten, milde zurigheid en tanninerijke smaak een echte topper! Enkele flessen werden gesabreerd door Minister Geens en Burgemeester Deconinck of moet ik zeggen verspild?

Bij lindemans voelen ze ook dat er een revival bezig is van authentieke smaken en dat mensen meer teruggrijpen naar een oude geuze ipv de aangesuikerde varianten. Hoewel de meer industriële en aangezoete fruitbieren nog steeds het grootste deel blijven uitmaken verliezen ze bij Lindemans de authentieke producten niet uit het oog. Hun lambiek wordt door menig amateur en geuzesteker gewaardeerd om zijn smaak. De vraag vanuit het buitenland naar de authentieke bieren van Lindemans was/is ook een sterke stimulans voor de huidige uitbreiding.

Lindemans zet met zekere tred een stap richting toekomst!

Het officiële persbericht van Lindemans kan je hier lezen –> Lindemans

SAMSUNG CSC

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s