La Furieuse – De Dochter van de Korenaar

SAMSUNG CSC

La Furieuse van De Dochter van de Korenaar. Barrel aged op Islay whisky, een rokerig karakter mag dus geen verrassing zijn. De ondertitel geeft het al een beetje weg trouwens. Op smaak gebracht met chili pepers, gebrouwen met rookmouten, 1 jaar gerijpt op geturfde whisky vaten……zeg niet dat je niet gewaarschuwd was als je tot de vaststelling komt dat dit niet je ding is. Duidelijker kan een etiket niet zijn. De peatheads wrijven zich in hun handjes met zo een beschrijving, ikzelf zit er ergens tussenin. Alles voor de wetenschap van het proeven natuurlijk dus hop, in dat glas ermee;

SAMSUNG CSC

Oog: Donkerblond, tussen oker en amber. Matige, witte schuimkraag. Overvloed aan fijne pareling in het glas. Relatief helder/wazig tot flink wazig na uitschenken gistdepot.

SAMSUNG CSC

Neus: Rook, verbrand hout, as, bbq, gerookt vlees. Turf, aards, veengrond. Een achterliggende, eerder verborgen, kruidige frisheid komt er soms door en geeft wat spanning aan het bier. Stevig doorwalsen geeft wat  aceton/markeerstift accenten vrij.

Mond / Aroma: Gerookt, assig. Droog. Medium body, matige carbonatie. Kruidig en pittig, peperig. Pikant. Zachte bitter doch heel droog,wrang en adstringent op het einde. Geturfde nasmaak. Rook.

ABV: 7%

SAMSUNG CSC

Etiket: Rood de kleur van vuur… Herkenbaar De Dochter van de Korenaar design.

‘Liquid campfire in your mouth’ staat er als omschrijving op het etiket. Say no more! Het omschrijft het bier perfect.

Een bier voor gevorderden, liefhebbers, peatheads, geturfde turfers, smokeheads, peated whisky liefhebbers met een zwak voor bier. Schrikt rook je af waag je er dan niet aan. Ikzelf loop er niet zot van maar kreeg er wel de laatste druppel uit. Tot het eind of niets!

Te drinken bij het betere kampvuur.

Cheers

BelgianBeerGeek

 

2 gedachten over “La Furieuse – De Dochter van de Korenaar

  1. Ik vond het – als niet echt turf liefhebber – allemaal best meevallen, gezien het etiket. Had eerlijk gezegd veel erger (lees: meer uitgesproken) verwacht. Dus ondanks geen echte liefhebber: een zeer mooi en geslaagd bier! Maar dat zijn we van De Dochter van de Korenaar intussen gewoon, nietwaar. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s