La Furieuse van De Dochter van de Korenaar. Barrel aged op Islay whisky, een rokerig karakter mag dus geen verrassing zijn. De ondertitel geeft het al een beetje weg trouwens. Op smaak gebracht met chili pepers, gebrouwen met rookmouten, 1 jaar gerijpt op geturfde whisky vaten……zeg niet dat je niet gewaarschuwd was als je tot de vaststelling komt dat dit niet je ding is. Duidelijker kan een etiket niet zijn. De peatheads wrijven zich in hun handjes met zo een beschrijving, ikzelf zit er ergens tussenin. Alles voor de wetenschap van het proeven natuurlijk dus hop, in dat glas ermee;
Oog: Donkerblond, tussen oker en amber. Matige, witte schuimkraag. Overvloed aan fijne pareling in het glas. Relatief helder/wazig tot flink wazig na uitschenken gistdepot.
Neus: Rook, verbrand hout, as, bbq, gerookt vlees. Turf, aards, veengrond. Een achterliggende, eerder verborgen, kruidige frisheid komt er soms door en geeft wat spanning aan het bier. Stevig doorwalsen geeft wat aceton/markeerstift accenten vrij.
Mond / Aroma: Gerookt, assig. Droog. Medium body, matige carbonatie. Kruidig en pittig, peperig. Pikant. Zachte bitter doch heel droog,wrang en adstringent op het einde. Geturfde nasmaak. Rook.
ABV: 7%
Etiket: Rood de kleur van vuur… Herkenbaar De Dochter van de Korenaar design.
‘Liquid campfire in your mouth’ staat er als omschrijving op het etiket. Say no more! Het omschrijft het bier perfect.
Een bier voor gevorderden, liefhebbers, peatheads, geturfde turfers, smokeheads, peated whisky liefhebbers met een zwak voor bier. Schrikt rook je af waag je er dan niet aan. Ikzelf loop er niet zot van maar kreeg er wel de laatste druppel uit. Tot het eind of niets!
Te drinken bij het betere kampvuur.
Cheers
BelgianBeerGeek
Ik vond het – als niet echt turf liefhebber – allemaal best meevallen, gezien het etiket. Had eerlijk gezegd veel erger (lees: meer uitgesproken) verwacht. Dus ondanks geen echte liefhebber: een zeer mooi en geslaagd bier! Maar dat zijn we van De Dochter van de Korenaar intussen gewoon, nietwaar. 😉
LikeLike
Absoluut. Subtiel was het toch niet echt. Ik ben best een turf liefhebber maar dan vooral in whisky of stouts. Misschien was het dat wel, een blond bier met rook en turf, dat mijn smaakpapillen deed schrikken
LikeLike