Postiche – Lion à Plume

SAMSUNG CSC

Postiche van Lion a Plume, een Russian Imperial Stout van Belgische makelij. De naam ‘Postiche’ is gehuld in mysterie…..Postiche= Qui est faux, artificiel zegt WIKI. Verwijst het naar de hopgift met Amarillo die het bier een fruitig aroma meegeeft en hierdoor ietwat ongewoon is voor de stijl? Postiche Russe; een Russisch haarstukje……? Wie weet het?

SAMSUNG CSC

Oog: Zwart met een forse mokkakleurige kraag, romig en dik, vast en klevend.

Neus: Hoppig, accenten van citrus maar ook een ietwat vegetaal kantje. Lichte koffiehint, geroosterde mouten. Subtiele neus, een mooie mengeling van een klassieke stout met een fruitig hop aroma.

SAMSUNG CSC

Mond / Aroma: Medium body, heel milde carbonatie. Mild zoet – niet overmatig, eerder aan de droge kant met een geroosterd einde en een degelijke, hangende hopbitter. Geroosterde mouten, koffie, een tikje zwarte chocolade. Niets overmatig, mooi verweven.

ABV: 8.1%

SAMSUNG CSC

IBU: 65

Etiket: Hetzelfde design als de andere bieren van deze bierfirma maar in een andere kleur.

Tussen al het geweld dat zich tegenwoordig Russian Imperial Stout laat noemen zou deze misschien wat verbleken, deze Postiche is heel wat bedeesder van karakter. Toch is dit een heel lekkere stout, een opstapje naar het uitbundigere donkere geweld.

Lion à Plume is een bierfirma die ook al eens zelf brouwt in de ketels van een andere brouwerij, Brasserie de Bastogne bvb. Ze hebben ook al een reeks bieren laten brouwen bij Anders zoals de recentste batch van deze Postiche stout dus. Dit alles met zicht op de financiering van een eigen brouwerij. Het is echter weer geruime tijd stil rond deze kerels. Benieuwd hoe ver ze staan met hun plannen…..

Cheers

BelgianBeerGeek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s