K*ntish Town Beard – Weird Beard Brew Co.

SAMSUNG CSC

K*ntish Town Beard van Weird Beard, een brouwerij uit Londen-UK. Deze brouwerij staat samen met vele andere nieuwere brouwerijen in de frontlinie van de craft beer revival in de UK.

Deze American Wheat Ale, oorspronkelijk een collab brew met de Brewdog bar uit Camden/Londen onder de naam ‘Camden Beard’, wijkt wat af van de stijl door zijn stevige hoppigheid. Een hopgift tijdens de kook met Willamette en Centennial hop, Cascade en Centinnial als dry-hop, belooft fruitig lekkers.

Dat ze bij Weird Beard weten hoe lekkere, moderne bieren te brouwen kon ik hier en hier al proeven. Nu deze dus:

SAMSUNG CSC

Oog: Donker goudblond – oker met royale lichtbeige schuimkraag. Romige schuimstructuur, blijvend. Fijne pareling in het glas.

Neus: Hoppig met enorm veel fruitige hop; mandarijn, sinaas, grapefruit, mango, citrus.

SAMSUNG CSC

Mond / Aroma: Fris, ‘crisp’. Pittige carbo. Pittig mondgevoel, peperig. Medium body. Heel droog met een milde doch adstringente, wrange bitter. Die bittere wrangheid blijft redelijk lang hangen. Fruitig hoparoma’s; citrus, grapefruit. Grassig. Moutige nasmaak.

Etiket: In de huisstijl van de brouwerij. Mooie, opvallende vormgeving. Eigentijds, modern, duidelijk Weird Beard.

ABV: 5.5%

SAMSUNG CSC

Een mooi fruitige, hoppige en frisse neus samen een verfrissend en pittig mondgevoel maken dit een lekker bier. Spijtig van die wrange bitterheid en droogheid op het einde, deze nekt de doordrinkbaarheid wat en doet mij aan een ander bier denken als volgende keuze. Lekker, zonder meer, niet als doordrinker.

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s