De Belgische trots; Cara pils!

1377876676

‘Blijf van onze Cara pils!’ luidt het bij de De Standaard

De aankondiging van een mogelijke naamsverandering van deze generische, industriële pils is zowaar groot nieuws. Facebook actiegroepen worden opgericht, Twitter loopt over van de #carapils tags, protestacties worden gepland.

Bravo, zeg ik dan. U laat zich reeds volop in het gaatje naaien door onze grote concerns die u om de oren slaan met recepten die dateren uit 1240 of gebrouwen worden door de met eelt bedekte handen van de paters zelf. U drinkt graag dat aangezoet fruitbier omdat er op de verpakking ‘traditional’ staat. Die Faro uit fles is toch zo lekker volgens u en smaakt zoals hij vroeger smaakte. En een kriek is zoet, toch niet zuur zeker. Een traditioneel gebrouwen bier doet u af als te bitter. De zoetigheid in dat abdijbier van een bekend merk komt van de grote moutstorting. U die niet geeft om de oorsprong van dat bier in je handen.

U slikt reeds leugens bij de vleet als het op bier aankomt maar oh wee als men aan de Cara pils dreigt te komen. Dan gaat u op uw achterste poten staan en haalt u het slagzwaard der consumentenrechten boven.

U die niet geeft om het verschil tussen een geuze en een oude geuze. U die de schouders ophaalt als er in het buitenland bier wordt verkocht onder de naam lambiek. U die enkel geeft om vlak, naar karton smakende pils. U die niet bereid bent om meer dan 50cent te geven aan een pils. U die enkel geïnteresseerd is in de kortste weg van nuchter naar wasted…….

U, u bent niet fier op ons bier!

Cheers

BelgianBeerGeek

2 gedachten over “De Belgische trots; Cara pils!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s