Brussels Calling 2014 – Brasserie De La Senne

 

BRUSSELS_CALLING

Brussels is calling again and louder than ever!

Ieder jaar op dezelfde datum brouwen ze bij De La Senne een bier om hun pied a terre in Brussel te vieren, het Brussels Calling bier. Het was namelijk op 22/12/2010 dat hun eerste brouwsel in hun actuele brouwerij werd gemaakt. Sindsdien ging het alleen maar in stijgende lijn voor deze Brusseleirs. Hun bieren wisten een vaste stek te veroveren in menig café in Brussel en daarbuiten, hun naam gonst doorheen de hele Belgische bierwereld, de verkoop van hun bieren is niet te stoppen – hun productie kan het met moeite bijhouden. De lokroep van Brussel is een succesverhaal gebleken. Van een schamele 1800 hl in het begin tot een potige 6000 hl vandaag.

Deze Brussels Calling verandert ieder jaar van samenstelling. Waar de Brussels Calling 2013 met Hallertau Hersbrucker werd gehopt kozen ze dit jaar voor een vrij nieuwe variëteit, de Hallertau Blanc. Deze Europsese variëteit afstammend van de Cascade hops belooft op Amerikaanse maat geschoeide aroma’s. Let’s smell&taste;

SAMSUNG CSC

Oog: Goudblond, licht oranje schijn. Licht wazig tot wazig. Romige witte kraag, vast van structuur. Kleverig schuim, houdt goed aan.

Neus: Kruidig en fruitig. Puur De La Senne kenmerkende neus waarin hop en gist elkaar afwisselen. Fruit, exotische fruit;  lichtjes wat meloen, grapefruit, passievrucht. Citrus. Grassig. Fijn aromatische neus, expressief zonder overdreven te zijn.

SAMSUNG CSC

Mond / Aroma: Milde doch prikkelende carbonatie. Romig mondgevoel, medium body. Pittig. Droge en bittere afdronk. Hangende, ietwat wrange bitter. Grassige nasmaak. Grapefruit zeste.

ABV: 6,5%

SAMSUNG CSC

Etiket: Idem dito versie 2013

Deze Brussels Calling 2014 lijkt me iets subtieler, delicater te zijn van aroma dan de 2013 versie. Het is een mooie, goed gehopte doordrinker waarbij de neus je noopt tot een diepe buiging over je glas alvorens te nippen. Topklasse weer van De La Senne. Dat er nog vele versies mogen volgen van hun Brussels Calling bier.

Cheers

BelgianBeerGeek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s