Carribean Chocolate Cake – Siren Craft Brew/Cigar City Brewing

SAMSUNG CSC

 

Een samenwerking van een Britse brouwerij, Siren Craft Brew met een Amerikaanse, Cigar City Brewing met als resultaat deze Caribbean Chocolate Cake Stout…..Wie, oh wie gaat er niet overstag voor een bier met zo een naam? De diabetici? Ja, die lopen misschien in een wijde boog rond dit bier. De rest gaat er best even voor zitten en neemt de tijd. Smartphone langs de kant, flesje bij de hand, glas aan de mond, even sippen en……:

Oog: Pekzwart van kleur. Een dikke, romige mousse bovenop. Mokkakleurig schuim, houdt goed en lang aan. Top!

SAMSUNG CSCNeus: Donkere, geroosterde mouten. Kleine touch gerookte mouten. Chocolade, cacao, melkchocolade. Hout. Vanille. Koffie. Lichte fruitigheid. Een mooie complexe Stout neus.

Mond/Aroma: Stevige, romige body. Romig mondgevoel. Carbo nihil . Zoete aanzet, niet overmatig. Heel kleine zurige, fruitige touch. Droog geroosterd einde, stevige geroosterde bitter. Zwarte chocolade, koffie. Lichte houterige wrangheid. Ietwat wrang op het einde. Hangende bitter. Heel mooie, smaakvolle stout.

SAMSUNG CSC

ABV: 7.4%

Etiket: Zwart/roos. Mooie opsomming van indrediënten met onder meer cacao bonen, ceder hout, lactose….

Weer een lekker bier van deze brouwer, weer een goede stout zoals ik ze graag heb. Uitgesproken in smaak zonder in extremen te vervallen, romige en fluwelen drinkbaarheid. Yep, even genieten en het weekend inzetten!

Cheers

BelgianBeerGeek

2 gedachten over “Carribean Chocolate Cake – Siren Craft Brew/Cigar City Brewing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s