XXXX Quadrupel – De Struise Brouwers

SAMSUNG CSC

Regen, regen,regen! Miserabel, druilerig en guur winterweer. De kilte slaagt me om de nek en helemaal doorregend verlang ik stiekem naar iets verwarmend, een opkikker. Even snuisteren in de voorraad en als snel valt mijn oog op deze opvallende verschijning. 4 kruisjes op het etiket: een 4-dubbele schat in piratentermen, een quadrupel in biertermen, een XXXX Quadrupel van De Struise Brouwers. Als je weet dat sommige films met het ‘keurmerk’ XXX al een verwarmend effect hebben wat moet deze overtreffende trap van een tripel dan wel niet als effect hebben?

Oog: Donker amber, bruin.Beige schuimkraag met een lichtroze schijn. Een dikke romige schuimkraag. Heel fijne saturatie.

SAMSUNG CSC

Neus: Gist. Zoet fruitig; peer, rode appel, rozijn, pruim. Pittige neus ook. Amandel, marsepein. Een aards kantje. Suiker.

Mond/Aroma: Volle body en heel romig mondgevoel, bijna eten&drinken. Pittig. Volmondig. Milde carbo. Stevig zoet, licht plakkerig. Aards. Mild bittertje op het einde met een relatief droog eindigend mondgevoel, ondanks de stevige zoetheid. Verwarmend. Suiker, kandijsuiker. Lichte alcoholbrand. Rijp fruit.

SAMSUNG CSC

ABV: 12%

Etiket: XXXX. In bieren ga je van X tot XX tot XXX tot XXXX; enkel, dubbel, tripel, quadrupel. Kruisjes, gemakkelijk toch? Het duidde vroeger de sterkte aan van het bier, de gebruikte hoeveelheid grondstof. Een markering op de ton maakte het onderscheid duidelijk tussen een enkel/licht bier(gemaakt met een kleinere hoeveelheid grondstoffen en dus goedkoper) met 1 X of een dubbel(meer grondstoffen en dus duurder bier) met 2 X’en.

SAMSUNG CSC

Een stevige klepper van De Struise Brouwers, een quadrupel om u tegen te zeggen en duidelijk geen doordrinker maar een rustige genieter. Vol van smaak, stevig zoet wat een ferme moutbasis verraadt(en suiker) maar toch eindigend op een redelijke droge afdronk. Ideaal met deze kille temperaturen, het scheelt je een trui šŸ˜‰

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s