Inglorius Quad – Inglorius Brew Stars

Tweelingbroers, Erwin en Benny Van Aerschot, die met de nodige ambitie een bier brouwen in hun garage en hiermee de 1ste prijs wegkapen op de door Brouwland georganiseerde ‘Beste hobbybier van de Lage Landen’ wedstrijd. Ze noemen zich de Inglorious Brew Stars en dat is het verhaal ‘in a nutshell’ en meteen ook de reden waarom dit bier in al zijn glorie voor mij staat te pronken.

SAMSUNG CSC

Oog: Zwart als het zwarte gat van M60-UCD1. Mokka kleurige schuimkraag die dik en romig opbouwt maar al snel weer verdwijnt tot een dun vliesje.

Neus: Geroosterde mout en koffie is dominant bij het begin. Suikerig. Zoet fruitige geuren, rood fruit,gestoofd fruit. Rozijnen, dadels, noten.Tikje boterig, butterscotch, caramel. Drop, zoethout. Alcohol. Complexe mengelmoes van geuren.

SAMSUNG CSC

Mond/aroma: Stevige body, plakkerig-stroperig. Stevig zoet, mooie geroosterde bitter op het einde die de zoetigheid ietwat afblokt. Kandijsuiker, caramel. Gistig; rijp rood fruit – pruimen, dadels, rozijnen op alcohol. Droogtrekkend mondgevoel op het einde. Stevige brok. Verwarmend. Complex.

ABV: 10.3%

Etiket: Logo van de brouwland competitie ontbreekt uiteraard niet. Ingrediëntenlijst. Gebrouwen bij Anders.

SAMSUNG CSC

Is het een quadrupel zoals ze zelf aangeven? Is het een stout zoals ik zelf ervaarde? Laten we het een hybride noemen; een quadruple stout, een stoute quad…..Het bier heeft kenmerken van beide. De zwarte kleur, koffie en geroosterde mout markeren het als een stout terwijl de fruitigheid in aroma kenmerken heeft van een zoete quadrupel. Het is in ieder geval een heel smakelijk donker bier dat zeker die medaille verdient.

SAMSUNG CSC

Met het winnen van de Brouwland competitie kregen ze als hoofdprijs 500lt. van hun bier gebrouwen bij Anders en een prominente plaats in het bierrek bij een bekend warenhuis. Wordt ongetwijfeld vervolgd…..

Cheers

BelgianBeerGeek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s