Freudian Slip – Evil Twin Brewing

EvilTwinLogo

Evil Twin, you love them or you hate them, ze brengen regelmatig leuke en lekkere bieren op de markt die al eens de grenzen durven aftasten van je smakenpallet. Deze American style Barley Wine gaat in ieder geval voor een volle, weinig subtiele smaak.

 

SAMSUNG CSC

 

Oog: Wazig/troebel roodbruin. Lichtbeige en romige kraag, eerder snel afbouwende. Mooie sprankeling in het glas.

 

Neus: Marmelade. Zoet fruitig. Sinaas, zeste van sinaas. Suiker, kandijsuiker, caramel. Amandel, macarons, kokos. Mout. Pittig, peperig.

SAMSUNG CSC

 

 

Mond/aroma: Zoet. Donker fruit. Stevige body, licht visceus. Prikkelende carbo. Volmondig en pittig mondgevoel. Mout, caramel. Harsig. Stevige hopbitter aan het einde, hangende nabitterheid. Redelijk adstringent, droogtrekkend in de mond.

ABV: 10.3%

SAMSUNG CSC

Etiket: Herkenbaar Evil Twin, niet opzienbarend. Ingrediënten? Nada. Geen enkele vermelding van gebruikte ingrediënten, spijtig. Ook geen vermelding van de afkomst van het bier, in welke brouwerij deze gebrouwen werd – zie onder.

Een Freudian slip of Freudiaanse verspreking, zeg parapraxis en je klinkt als een echte academicus, het is je onderbewuste die even van zich laat horen en je rationele verstand te snel af is. Eruit flappen: ‘dit is een lekker bier!’ maar eigenlijk denken ‘dit vind ik niet goed want dit komt niet uit een echte brouwerij’. Zoiets. Feit is dat Evil Twin net als  tegenhanger Mikkeller (de eigenaars van Evil Twin en Mikkeller zijn tweelingbroers mocht je het nog niet weten) geen eigen brouwerij hebben(nog niet althans….) maar hun bieren laten maken op bestelling bij professionele brouwerijen. Bij het Belgische De Proefbrouwerij onder meer. Deze Freudian Slip werd gebrouwen bij Westbrook. Een sterk marketingconcept is Evil Twin niet vreemd, hun aandeel in het verleggen van enkele grenzen binnen de bierwereld is niet onbelangrijk. Zelfs al brouwen ze niet zelf. En dit is gewoon een lekker bier!

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s