Bierhalle Deconinck – Vichte

SAMSUNG CSC

Bierhalle Deconinck is zo stilletjes aan een begrip aan het worden in de Belgische bierwereld. Met een assortiment van over de 1000 bieren waaronder een 200-tal buitenlandse laten ze het hart van menig bierliefhebber snel in overdrive slaan. Lag de focus voorheen nog op de grotere, goed verkopende Belgische merken trekken ze nu resoluut de kaart van het kleinere artisanale geweld of de troefkaart van het buitenlandse craft beer.

Drijvende kracht achter dit alles zijn de broers Dauw, Stijn en Bram en de partner van Stijn, Melissa Dhooghe. Stijn die zal ondertussen misschien beter bekend zijn onder de naam Stijn van Bierhalle Deconinck zoals hij zich laat noemen op Facebook. Samen met Melissa duikt hij op zowat elk bierfestival of evenement op en houden ze nauwe contacten met menig brouwer of bierfirma. Zijn ze niet aan het werken in de shop dan bezoeken ze wel een of ander festival, proeven nieuwen bieren in de betere cafés of, ja, zijn ze zelf aan het brouwen bij bevriende brouwers. Toewijding heet dat, zeker als je weet dat een van hen absoluut geen bier drinkt…. Deze mate van toewijding toont zich in het assortiment: uitgebreid; zowel in diepte als breedte, van hoge kwaliteit en met de vinger aan de pols. Alvinne, De Struise Brouwers, Boon, Cantillon, Oud Beersel, Dupont, NØgne, Brewdog, Amager, De Molen ,Emelisse, Jopen, Hof ten Dormaal, St-Bernardus, Moortgat, Fantôme, Blaugies, Lost Abbey, Clown Shoes, Drake’s Brewing, Westmalle, …. De grote klassiers staan zij aan zij met de nieuwere opkomende brouwerijen. Voor ieder wat wils.

Een speciale ruimte voor degustaties laat ze toe van regelmatig een proeverij te organiseren in de winkel, soms in aanwezigheid van de brouwerij.  Een bier proeven terwijl je bier aan het kopen bent, het is beïnvloedende marketing van de aangename soort. En weet je het even niet dan kunnen Melissa of Stijn je ongetwijfeld verder helpen.

SAMSUNG CSC

Weer eens is de enige hinderpaal bij dit soort prachtwinkels je budget. Je budget is hier immers altijd te klein. Niet dat de prijzen hier een gat branden in je portefeuille, integendeel, ze behoren tot de scherpste op de markt. Het assortiment is echter dermate groot en overweldigend dat je al snel handen te kort hebt om je kar te vullen.

De zaken lijken goed te gaan voor Bierhalle Deconinck, hun naam valt regelmatig te horen, en dat is zeker verdiend. Ze werken hard om aan de wensen van hun klanten te voldoen. Volg zeker hun Facebook pagina waar zeer regelmatig toevoegingen aan het assortiment en updates worden geplaatst. Handig weetje: met je Zythos lidkaart heb je recht op een mooie korting.

Dat deze shop ‘The place to be’ is voor bierliefhebbers uit alle uithoeken bewijzen ook de 2 festivals die er worden gehouden. Binnenkort, 29/11/2014 – noteer het in je agenda, vindt het Winters Bierfestival er plaats. Dit festival is een samenwerking van Bierhalle Deconinck met De Waregemse Bierfanaten, een lokale bierproefvereniging en verzamelt een mooie selectie Belgische brouwers en hun bieren. Meer info vind je hier: http://bit.ly/10yu36a

Alvine CBF

Ook het Alvinne Craft Beer Festival heeft er plaats, in samenwerking met topbrouwerij Alvinne,  en dit op 06 en 07/03/2015. De namen die present zullen zijn op dit festival zetten mijn smaakpapillen spontaan aan tot een vreugdedansje  op mijn tong. Mont Salève, het spiksplinternieuwe Brouwerij Kees met de voormalige brouwmeester van Emelisse, Jester King – een absolute primeur!!!, The Kernel, Haandbryggeriet, De Dochter van de Korenaar, Naparbier, De Struise Brouwers, Beavertown, ……het lezen van deze namen alleen al zouden je sito presto naar de online ticketservice moeten doen surfen; Alvinne Craft Beer Festival TicketsIets zegt mij dat tickets wel eens snel de deur zouden kunnen uit zijn.

Als je na het lezen van dit alles nog niet onderweg bent naar Bierhalle Deconinck dan doe je er best aan dit stukje te hernemen van bij het begin 😉

SAMSUNG CSC

BierHalle Deconinck,Bosstraat 37 8570 Vichte Tel: +32(0)056779895 info@bierhalledeconinck.be 

Maandag: 14.00 tot 18.30 uur

Dinsdag tot en met zaterdag: 09.00 – 12.00 en 14.00 – 18.30 uur

Zondag: 09.00 tot 12.00 uur

Cheers

BelgianBeerGeek

 

 

8 gedachten over “Bierhalle Deconinck – Vichte

  1. Fantastische winkel, super aanbod, gepassioneerde mensen die zeer vriendelijk en behulpzaam zijn. Spijtig dat het niet dichter bij Antwerpen ligt 😛 De Zythos korting is goed meegenomen. Ik kijk al mee uit naar de komende bierfestivals daar. Sowieso terechte reclame!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s