Brussels Beer Challenge 2014

Logo-Brussels-Beer-Challenge_cmyk

Voila, de resultaten zijn bekend! De Belgische brouwers en bierfirma’s behalen een mooi resultaat. Je kan ze in alle rust gaan bekijken op de site van de Brussels Beer Challenge. Voor je gemak geef ik je even de links naar de resultaten mee:

Lijst winnaars per land: http://bit.ly/1wpTzab

Lijst winnaars per categorie: http://bit.ly/1tvv22C

SAMSUNG CSC

Een korte analyse leert ons dat België gaat lopen met 43 medailles waaronder 12 gouden, 12 zilveren, 9 bronzen en 11 ereplaatsen. Als we vergelijken met de ‘nieuwe’ bierwereld USA zien we dat deze het volgende binnenhalen; 13 gouden, 17 zilveren, 18 bronzen en 5 ereplaatsen. 53 medailles, afgetroefd op alle vlakken…….. Als je gaat vergelijken met editie 2013 waar België nog een totaal van 66 medailles behaalde tegenover 30 voor de USA mag je toch al eens raar opkijken. Ook het feit dat er ongeveer een verdrievoudiging is van Belgische bierfirma’s die een medaille binnen halen mag opmerkelijk genoemd worden maar volgt natuurlijk de huidige evolutie in België. USA ziet zich vertegenwoordigd met 100% eigen brouwsels daar waar België van 90% eigen brouwsels naar 60% gaat. Natuurlijk moet je dit kunnen zien in het totaal van deelnemers, hoeveel deelnemers per categorie er waren, in welke categoriën we hebben deelgenomen,…. Zolang je niet weet wie er allemaal deelneemt kan je moeilijk een objectieve waardering geven.

Je kan je natuurlijk ook vragen stellen bij enkele winnaars; 1664 als beste pilsner bvb? Een bier dat door iedereen als macro rommel wordt verguisd kaapt hier even de gouden plak weg….

SAMSUNG CSC

Je kan je vragen stellen bij zulke wedstrijden, veel vragen. Bier en meer specifiek smaak blijft een persoonlijk iets. Ongetwijfeld is het voor een deelnemende brouwer een mooie meerwaarde zo een medaille te mogen oppinnen maar dat bepaalt nog niet dat jij het zal lusten. Zelfs al gaat het over de smaakpapillen van wel 60 juryleden. Het bier dat een gouden medaille verdient is hetgeen jij lekker vindt en je op dit moment uit je koelkast haalt. Basta!

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s