Malt Attacks – Beershop BXL

SAMSUNG CSC

‘The march of craft’, ook in België is deze niet te stuiten. Naast ons rijke Belgische gamma is er ook een ruim aanbod aan goede bieren buiten onze grenzen. USA, UK, Scandinavië, Nederland, Spanje,….noem maar op. Ze vinden steeds meer de weg naar een plaatsje in de koelkast bij ons thuis. Ook in Brussel wordt de bereikbaarheid van goed bier iets beter want er gaat een nieuwe shop open te Sint Gillis, Malt Attacks.SAMSUNG CSC

Officiële opening is gepland op 21/10/2014, morgen dus. Reden om te gaan? Yep, meerdere zelf:

SAMSUNG CSC

 • Voor de sympathieke uitbater met een ruime ervaring en kennis van Belgische en buitenlandse bieren, Antoine Pierson. Deze ziet zijn passie werkelijkheid worden; een 17-jarige jongensdroom, Sjakkie en de chocoladefabriek,….zoiets! De dagtaak werd opgezegd en hij smeet zich volledig in deze onderneming. Chapeau!

SAMSUNG CSC

 • Voor een fijne selectie van +200 bieren waarvan het grootste deel artisanaal Belgische bier en iets meer dan een kwart buitenlands craft beer
 • SAMSUNG CSCVoor een unicum in België met een aanbod van growlers met vers bier. Dit systeem laat toe van 2-liter flessen te vullen met bier van het vat zodat je deze thuis kan opdrinken als een vers getapt bier. Deze zullen nog niet beschikbaar zijn bij de opening maar laat het een reden zijn om terug te keren.
 • Voor de 2 koelkasten gevuld met gekoeld bier zodat je direct naar huis kan met een fris bier of naar het park of desnoods tot aan de hoek van het straat als de dorst dermate groot is. Tja, binnen mag niet want daarvoor moet je tot de horeca behoren en dat is weer een andere berg paperassen.

SAMSUNG CSC

 • Voor het aanbod van brouwmateriaal voor de ijverige thuisbrouwers.
 • Voor de selectie vaklectuur.

SAMSUNG CSC

 •  Omdat er Cantillon, 3Fonteinen, Dupont, De Struise Brouwers, De Ranke, Fantome, De La Senne, Dark Horse, NØgne, Brewdog, Sierra Nevada, Schneider, Westbrook, To Øl en veel meer staat.

SAMSUNG CSC

 • Omdat er een selectie bieren van La Barbaude staat. Een brouwerij die ik afgelopen zomer ontdekte in het zuiden van Frankrijk en die goede herinneringen bij mij oproept.
 • Omdat Le Quartier een levendige buurt is in het centrum van Brussel met wat verder Moeder Lambic Original en nog wat verder Brasserie Cantillon.

SAMSUNG CSC

 • Omdat je toch ergens je bier moet kopen en het liever hier koopt waar je nog wat kennis en persoonlijke service meekrijgt in plaats van de supermarkt waar ze je de industriële hap nog als artisanaal door de strot proberen te duwen.

SAMSUNG CSC

 •  Voor het coole logo ontworpen door Alice Lambert. Een hydra, 4-koppig mythologisch beest dat achter de deur van de winkel op wacht ligt, klaar om in uw enkels te bijten als u ook maar achter een Stella of Leffe durft te vragen.
 • Voor het lekkere bier of had ik dat al vermeld?

Reden genoeg, niet?

Malt Attacks, Rue Jean Volders 18 1060 BXL Tel:0471/661069 info@maltattacks.com

Openingsuren: Di- Za van 11:00 tot 19:00

Cheers

BelgianBeerGeek

12 gedachten over “Malt Attacks – Beershop BXL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s