Furious – Surly Brewing

SAMSUNG CSC

Beer for a glass, from a can. Het staat in grote letters bovenaan het blik dus volg deze instructies en geef dit bier zijn one shot of glory. Open het blik en serveer in een mooi glas. Blik is handig en biedt vele voordelen maar het oog wil natuurlijk ook wat en een bier perfect uitgeschonken in een glas kan toch zo mooi ogen.

Deze Furious van Surly Brewing is een IPA met een IBU-waarde van 99 gemaakt met toevoeging van 4 Amerikaanse hopvariëteiten(Warrior, Ahtanum, Simcoe en Amarillo), een hopbommetj in harnas dus. Surly Brewing brengt voornamelijk bier in blik uit, enkel special releases komen uit in fles.

Oog: Wazig tot troebel, Lichtbruin amber/oranje. Lichtbeige kraag, vast en romig met een mooie kleverigheid.

Neus: Hoppige geur, sterk harsig met frisse accenten van den en spar. Caramel, butterscotch, mout op de achtergrond.  Grapefruit, mango, exotisch fruit maar harsigheid domineert. Lekkere geur.

SAMSUNG CSC

Mond: Pittig, peperig pittig – pittig mondgevoel. Milde carbo en dunne tot medium body met toch nog een licht romig mondgevoel. Lichtzoete aanzet die overgaat in stevige harsige bitter. Impressie van sinaas, bittere sinaasschil, grapefruit maar vooral weer de harsigheid die boven komt. Lange finish, harsigheid en bitterheid blijft nazinderen.

ABV: 6.2%

SAMSUNG CSC

Etiket: Blikje en nog maar eens het bewijs dat niet iedere bier in blik generische macrorommel is. Dit oogt mooi, dit smaakt goed.

Een lekkere IPA die zich ondanks zijn stevige harsige bitter toch wel vlotjes laat drinken. Of is mijn smaak al danig gewend geraakt aan bitterheid dat mijn treshold zich verlegt heeft?

Weetje: Brouwmeester bij Surly Brewing is Todd Haug, een langharige metalhead. Mocht die naam je niets zeggen en je bent metalhead en van de jaren ’70 dan zegt de song/clip hieronder van de band Powermad je misschien wel iets…….

Deze ripping tune was namelijk jarenlang de begintune van Headbangers Ball op MTV, toen MTV nog een vooraanstaande muziekzender was, ja! En wie was gitarist bij Powermad? Yes, Todd Haug. Altijd leuk als 2 passies bij elkaar komen 😉

Cheers

BelgianBeerGeek

 

Een gedachte over “Furious – Surly Brewing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s