Crushable de Table – Brasserie De La Senne/Tired Hands

SAMSUNG CSC

Crushable de Table heet de nieuwe samenwerking van De La Senne met de Amerikanen van Tired Hands. Verleden jaar brachten ze samen de Crushable Saison uit, een hoppige en pittige saison, nu verandert deze in de Crushable de Table. De naam verwijst naar een tafelbier, een bier zo licht dat het vroeger een vaste waarde was op tafel bij veel gezinnen. Bier, dat een kookproces had doorgaan, was immers beter geschikt dan water dat dikwijls van slechte kwaliteit was. Nu is deze Crushable met zijn ABV van 3.2% wel licht maar ik zou hem toch niet meteen aan je kinderen serveren tenzij je ze heel happy wil zien 😉

Oog: Lichtblond, geel. Troebel. Witte romige kraag.

SAMSUNG CSC

Neus: Fruitige hop, agrum accenten. Een aards/kruidig kantje, granig, vermoedelijk van de spelt of haver.

Mond: Fris en pittig. Pittig, prikkelend mondgevoel. Licht qua body, een beetje waterig maar het bier heeft nog een mooi mondgevoel dankzij de spelt en haver. Beendroge eindbitter. Hoppige en kruidige nasmaak met toetsen van grapefruit zeste. Moutige toets. Verfrissend karakter. Een doordrinker.

ABV: 3.2%, prachtig toch. Een bier bomvol smaak en slechts 3.2%. Je kan er met gemak een paar van drinken al zal de stevige en droge bitter misschien niet iedereen liggen.

SAMSUNG CSC

Etiket: Een nieuw meesterwerkje van huisdesigner Jean Goovaerts. De tekening lijkt sterk op die van de Saison maar hier ‘explodeert’ de smaak uit het flesje en niet uit de ketels en ‘crushed’ deze de tafel.

SAMSUNG CSC

De Crushable Saison was al heel ‘Crushable’ met zijn 5% ABV deze is het met zijn 3.2% nog meer. Crushable beer, een Amerikaans uitdrukking betekenend: vlot drinkbaar, zich lenend tot meerdere consumpties. Een sessiebier nokvol smaak dus.

Vermoedelijk vertoont het recept veel gelijkenissen met de Crushable Saison maar zijn de hoeveelheden en verhoudingen van de ingrediënten aangepast om een laag alcoholgehalte te kunnen behalen. Dit is in ieder geval een heerlijk bier en een aan te moedigen trend. Bieren met een laag alcoholgehalte die toch vol smaak zitten, De La Senne is er een specialist in en mocht je ze nog niet ontdekt hebben dan wordt het hoog tijd! Ik schenk er mij alvast nog eentje in.

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s