Tsjeeses Reserva Bourbon Barrel Aged 2011 – De Struise Brouwers

SAMSUNG CSC

Een winters verwarmend biertje van De Struise Brouwers, moet kunnen! De zomer loopt op zijn eind, temperaturen zakken, dagen worden weer iets korter, tijd voor wat comfort bier. Deze Tsjeeses kreeg een extra rijping mee op Bourbon vaten gedurende 6 maanden en aldus ook wat extra ‘warmte’ en complexiteit.

Oog: Amber/oranje en troebel met een lichtbeige kraag. Romige kraag die mooi opbouwt op maar verdwijnt tot een dun laagje. Lichte pareling in het glas. Geserveerd in een mooi wijnglas is dit met zijn rood-oranje gloed een sierlijke verschijning.

SAMSUNG CSC

Neus: Kruidig en pittig. Touch eikenhout. Sinaas-zeste van sinaas, een touch sweet Bourbon, moutige met wat caramel op de achtergrond. Zoet fruitig aroma; rozijnen, pruimen.

Mond: Eerste aanzet aan de zoete kant, suikerzoet met wat caramel. Fruitige zoetheid ook. Rijk in smaak, krachtig. Dikke en romig body. Pittig mondgevoel ook met een mooie bitter die het zoete ietwat tegenspeelt en even blijft hangen in de mond. Lichte indruk van bourbon en ook een redelijke kick van de alcohol met een heel lichte brand in de keel. Een verwarmertje.

ABV: 9%

SAMSUNG CSC

Etiket: Basic, idem als de gewone Tsjeeses mits ander opschrift en kleur. Met dit etiket zullen ze zeker geen schoonheidsprijzen winnen.

SAMSUNG CSC

Tsjeeses, wat is dit een lekker bier? Best wel ja. Niet meteen mijn favoriet maar het kan me wel bekoren met zijn warme complexiteit. Het is een zoet bier maar heeft genoeg pit en bitterheid om niet eentonig te zijn. Een bier dat je ook best wat kan laten liggen, zal de tand des tijds weerstaan en nog een smaakevolutie doorgaan.

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s