Cocoa Psycho – Brewdog

SAMSUNG CSC

Ongenuanceerd, ongebalanceerd, rechtuit, bruut, indiscreet, schreeuwerig,….Een paar dingen die men al eens durft te zeggen over Brewdog. Je kan het ook zeggen over deze Cocoa Psycho, dit bier stopt niet weg waarvoor het tot jouw is gekomen….een overdosis cacao/chocolade!

Nee, subtilitieit kan je dit bier niet verwijten maar dat hoeft ook niet altijd. Een evenwichtig bier (goh, wat klint dat saai…) is ok, een bier dat je smaakpapillen even alle hoeken van je mondholte laat zien is sometimes even better. En balans, het is een woord dat veel brouwers al eens in de mond durven nemen als ze hun bier omschrijven. Veelal klopt het, veelal wil het ook gewoon zeggen dat het op geen hol trekt. Voila, nu ben ik ook even ongenuanceerd!

SAMSUNG CSC

Oog: Pekzwart met een immense chocoladebruine kraag, dik en romig en kleverig. Het is een prettige verschijning om dit voor je te hebben staan.

Neus: Een super intense neus. Pure cacao, zwarte chocolade, impressies van tabak, vanille, gebrande suiker, caramel, stroop. Rijk en expressief, rechtuit aromatisch. in your face.

Mond: Al even intens en rijk als zijn neus met terug die cacao en pure zwarte chocolade. Zoet en stroperig. Ook bittere koffie. De alcohol is duidelijk aanwezig met een kleine brand en pittigheid in de mond. Wat pittige tabak, mooie bitterheid op het einde. Mondgevoel is dik, romig en kleverig.

SAMSUNG CSC

ABV: 10%

Etiket: ‘Oud’ etiket, Brewdog voerde onlangs een voor mij niet zo geslaagde re-design door.

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

Je neemt een groot tablet zwarte chocolade(een 80% cacoa of meer), je schenkt deze Cocoa Psycho in een bol glas(type Cognac bel), je neemt plaats in je favoriete zetel (met een beetje geluk heb je een Chesterfield staan en ben je meteen ook modieus) en je geniet gedurende een uurtje van deze heerlijkheid. Wat je dokter hierover te zeggen heeft dat lap je maar even aan je laars.

Dat Brewdog recent met deze rijke Stout een prijs gewonnen heeft op de World Beer Awards in de categorie World’s best Chocolate and Coffee beer verbaast me niet. Dat Brewdog heeft meegedaan aan deze commerciele opzet dat wil doorgaan als wedstrijd dan weer wel. Punk ethiek is snel overboord gegooid en waar ze voorheen inhakten op het bier establishment staan ze er nu tussen te pronken. Nu ja, spendeer jij liever je zuur verdiende centjes aan een bier van Brewdog of aan een bier van een macro brouwerij? Keuze snel gemaakt voor mij, ik maak liever de lads and lasses van Brewdog rijk dan Mr.Plastron.

En we eindigen met een leuk weetje; Brewdog komt dan toch naar Brussel. Na het afketsen van de eerdere plannen voor een vestiging in de Stoofstraat te Brussel is er nu met zekerheid een nieuwe locatie gevonden. Later ongetwijfeld meer info hierover!

Cheers

BelgianBeerGeek

3 gedachten over “Cocoa Psycho – Brewdog

  1. Ah, ik wist niet dat ze een nieuwe locatie gevonden hadden! Al enig idee waar?

    Aan deze Cocoa Psycho heb ik trouwens goeie herinneringen. De eerste Imperial Stout die ik als beginneling echt heb kunnen appreciëren. Ik heb er nog een flesje van staan, benieuwd of ik het nog even lekker vind…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s