Liquid Confidence – To Øl

SAMSUNG CSC

Liquid confidence van gypsy brewers To Øl  of vloeibaar vertrouwen, als naam voor een bier valt het met de deur in huis. Sla er een achterover en u bent gezegend met een vertrouwen dermate groot dat geen vrouw nog aan je kan weerstaan. Althans zo laat het etiket ons geloven: ‘Drink this beer before you ask a lady for a dance – it will straighten your back, make you feel comfortable and set your ass on fire.’ Gezien de toevoeging van chillipepers(Chipotle, Ancho en Guajillo) in het brouwproces kan je dat laatste met wat pech letterlijk nemen. Bye bye danspartner in dat geval.

Let’s dance, eh, I mean drink….

SAMSUNG CSC

Oog: Pekzwart bier met een enorme mokka kraag die heel dik en romig bovenop het bier blijft liggen. De drang om een lepel boven te halen om het schuim uit te lepelen kon ik maar net bedwingen. Mooi!

Neus: Koffie springt eruit, geroosterde mout, zwarte chocolade, drop, vanille. Suikerige zoetheid. Stroop. Intens aroma.

SAMSUNG CSC

Mond: Dik&romig in de mond, intense kleverigheid, plakkerig. Chocolade, koffie, alcohol, madeira. Heel pittig, licht pikant. Stevig zoet waar de chilli maar moeilijk bovenuit geraakt, stroop, kandijsuiker. Goede eindbitter, geroosterd.  Complex, lange opbouw en nasmaak. Een hele brok. Alcohol merkbaar, lichte alcoholbrand al kan dat ook van de chili komen. Een sipper, om rustig je tijd bij te nemen.

ABV: 12.5%, een bommetje

Etiket: Eenvoudig doch stijlvol, arty. Beperkte ingrediëntenlijst.

To Øl, een gypsy brewer die het klappen van de zweep bij Mikkeller leerde, levert hier een stout van groot kaliber. Intens, krachtig, complex. Deze wordt gebrouwen bij De Proefbrouwerij in België in opdracht van To Øl, een stukje Belgische savoir-faire is hier ongetwijfeld van grote invloed.

SAMSUNG CSC

Did it set my ass on fire? Nee, gelukkig maar. De chilipeper is wel merkbaar maar niet in die mate dat het storend of te opvallend werd. Gaf het mij vertrouwen om die dame daar ten dans te vragen? Absoluut niet! Geef mij deze stout te drinken en ik vraag iedereen vriendelijk om mij een half uurtje te laten zijn zodat ik maximaal kan genieten van deze zoete lekkernij. Je mag er gerust komen bij zitten en meegenieten maar vraag me aub niet ten dans. Het leven kent zo al genoeg beschamende momenten, mijn gebrek aan ritme moet daar geen toevoeging aan zijn.

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s