Appelmoes/Pensen/Oude Geuze

SAMSUNG CSC

Eenvoud staat dicht bij eerlijkheid. Eerlijke producten met zorg bereid vragen om niet veel meer dan enkele behandelingen en eenvoud. Daarom dit eenvoudig recept, gecombineerd met een al even (h)eerlijke drank.

Ga naar uw slager om enkele artisanale pensen, naar de fruitwinkel of boer om wat appelen en naar de brouwer (ja, dat kan!) om enkele flessen spontaan gegist gerstenat.

SAMSUNG CSC

Ingrediënten voor 2:

  • 6 appelen
  • 4 pensen, wit of zwart naar voorkeur
  • Vanillesuiker
  • Kaneel
  • Schezuanpeper
  • Flesje Oude Geuze. Let er op dat er Oude Geuze op het etiket staat en niet ‘authentieke geuze’ of ‘naar oud recept’. Oude Geuze is what you need! Of een goede Cantillon uiteraard want deze laat zich niet zomaar categoriseren als Oude Geuze.

Schil en ontdoe de appelen van klokhuis en snij in partjes. Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de appelen even aan. Strooi er enkel lepels vanillesuiker over, niet teveel, een snuifje kaneel en roer even door. Giet er een bodempje Oude Geuze bij, deksel op de pot en een 10-tal minuten op matig vuur laten compoteren. Bak intussen de pensen in de pan. Op het laatste moment enkele snuifjes Schezuanpeper bij de compote voegen voor wat extra pit.

SAMSUNG CSC

 

Serveren met wat scherpe mosterd en een goed glas Oude Geuze. Eenvoudig? Soms kan niets eenvoud overtreffen!

 

 

 

 

Smakelijk en santé

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s