Zwanze Day 2014

SAMSUNG CSC

Heb jij ook een zwanske gedaan afgelopen weekend?

Zwanze Day is een hoogdag voor de fans van Cantillon en liefhebbers van het betere spontane brouwwerk. En zo zijn er heel wat blijkens de massale opkomst bij Moeder Lambic. Brouwerij Cantillon maakt speciaal voor deze gelegenheid een uniek bier, ieder jaar verschillend. Bedoeling is dat wereldwijd in alle deelnemende bars de vaten tegelijkertijd worden aangeslagen zodat iedereen als 1 grote groep vrienden kan toasten op de Zwanze day. Mooi toch? SAMSUNG CSCEen 50-tal bars/brouwerijen verspreid over de wereld namen deel maar ook veel buitenlanders namen de moeite om af te zakken naar Brussel voor dit evenement. Amerikanen, Duitsers, Zweden, Italianen, Belgen en ja, ook Brusselaars kwamen hun liefde delen voor Cantillon. Bij Moeder Lambic Fontainas kon je toasten in aanwezigheid van ‘The man’ himself, Jean Van Roy, die de officiele Zwanze toast deed om 21uur stipt met een ellenlange file aan de bar als gevolg. Iets ervoor hadden ze ook al een vaatje verse, niet hergiste Fou Foune aangeslagen om het leed van het wachten wat te verzachten. Een vaatje dat op enkele minuten was leeggetapt maar je hoort mij niet klagen, ik kreeg mijn deel.

SAMSUNG CSC

Het Zwanze bier 2014, volgens Jean Van Roy één van de fijnste ooit, is een blend van Iris Grand Cru en kriek met een licht hopping met Brambling Cross. Oorspronkelijk bedoeld als cadeau voor de 18de verjaardag van zijn zoon Florian kreeg dit pareltje dan ook de naam Cuvée Florian mee. De bedoeling was om dit jaar met een stout van spontane gisting te toasten maar deze werd nog iets te jong bevonden door Jean Van Roy en krijgt nog wat extra rijping. Mogelijk zien we deze dan terug voor Zwanze 2015.

Naast de Zwanze Day organiseerde Moeder Lambic ook het Italian Beer Weekend met verschillende bieren van enkele artisanale Italiaanse brouwerijen zoals Toccalmatto, Brewfist, Del Borgo, Rurale, Montegioco terwijl het Brussels Italiaanse restaurant La Tana zorgde voor bijpassende pasta gerechten. Daar zaten ook al enkele pareltjes tussen wat nog maar eens toont dat ze in Italië niet alleen goede wijn hebben maar ook goed bier, een heel divers aanbod trouwens.

SAMSUNG CSC

Top weekendje! Merci Moeder Lambic, merci Cantillon, merci Jean Van Roy en happy Zwanze to all Zwanzers!

SAMSUNG CSC

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s