Broken Dream Grand Cru – Siren Craft Brew

SAMSUNG CSC

Een breakfast stout van Siren Craft Brew! Nee, je begint er best je dag niet mee en al zeker niet als deze een tijdje op Bourbon vaten heeft liggen rijpen. Op 4 verschillende vaten zelfs zoals deze Grand Cru waarna er dan nog wat kersen werden ingesmeten. De kers op de taart iemand? De breakfast in de benaming verwijst naar de haver als ingrediënt wat regelmatig gebruikt wordt om het romige mondgevoel van een stout te versterken.

En is het niet prachtig als je zo een levendige schuimkraag bovenop je bier hebt liggen? Kijk maar;

Ik benijd de Britten niet met hun ‘real’ ales waar nog geen vlokje schuim op te bespeuren valt. Geef mij maar een romige schuimkraag waar je in kan happen alvorens je lippen het bier zelf raken en daarin stelt deze stout alvast niet teleur.

SAMSUNG CSC

Oog: Pekzwart met een donkerrode schijn langs de rand. Een immens opbouwende kraag, mokka kleur, die dik en romig blijft liggen. Bubbelend als een vulkaan die op uitbarsten staat, een lust voor het oog.

Neus: Koffie, hout, vanille, booze, sweet bourbon. Kleine touch rook. Drop. Wat milde fruitigheid, zurigheid in de neus.

SAMSUNG CSC

Mond: Hout, eik. Een milde en aangename zoet-zure kick en wat fruitigheid van de kersen. Tikje aciditeit. Zoet. Medium body, lichtjes olieachtige textuur. Koffie en donkere chocolade. Bourbon, vooral Jack Daniels lijkt me. Geroosterde eindbitter, chicorei. Bitter blijft hangen in de mond.

ABV: 7.2%

Etiket: Herkenbaar Siren Craft Brew. Ingrediëntenlijst en deze vermeldt ook lactose, koffie en kersen.

SAMSUNG CSC

Een degelijke BA stout zonder in extremen te vallen maar waar de lichte aciditeit wat souplesse meegeeft. De rijping op 4 diverse vaten (Jack Daniels, Jim Bean, Heaven Hill, Buffalo Trace) komt er niet echt door, had hier iets meer power van verwacht. Het toevoegen van kersen heeft dan weer wel resultaat geboekt, een mild fruitige zurigheid doorbreekt het koppige karakter van deze stout.

 

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s