Een oud recept voor een ‘enkel’ of het tafelbier van de paters dat terug wordt opgehaald, het past in de huidige trend van bieren met een lichtere ABV maar ook vroeger werden deze al gemaakt. Of denkt u misschien dat die paters een hele dag bieren van 8 à 11% liggen te hijsen? Nee, ora et labora natuurlijk.
Nu, een lichter bier om een indruk te krijgen van onze rijkheid aan bieren is zeker niet slecht. Een Trappist of eender welk abdijbier zit al rap aan een 7% en meer en dat beperkt je natuurlijk wel wat. Deze geeft je met zijn 4.8%ABV al wat meer respijt. Maar smaakt het ook?
Oog: Troebel wit blond. Grove schuimkraag, omsamenhangend en snel verdwijnend. Medium pareling
Neus: Mild fruitig; banaan&peer. Milde hoptoets. Eerder sober.
Mond: Hoppig en mild fruitig. Mild. Weinig bitter, droog einde. Licht en verfrissend, vlot drinkbaar. Grassig en gistig nasmaakje.
ABV: 4.8%
Etiket: Die Pater, excuseer edelman, weer met zijn belerend vingertje.
Lekker biertje en vergeef me dat aanhangsel -tje. Ik wil er gewoon nog maars eens de nadruk op leggen dat je niet noodzakelijk hoog in de alcohol moet duiken om een lekker bier te brouwen. Deze extra4 past wonderwel op een warme dag of avond en vervolledigt mooi de reeks van St.Bernardus bieren.
Cheers
BelgianBeerGeek