Belgian Beer Weekend 2014 – BXL

foob

Fier op ons bier? Ja zeker! En we zijn niet alleen afgaande op de massale volkstoeloop op het Belgian Beer Weekend op de Grote Markt van Brussel.

Op de Grote Markt stelden 36 Belgische brouwerijen hun bieren voor die je kon proeven in ruil voor enkele jettons en een ‘glas’ jetton. Ja, het Belgische concept van ieder bier zijn eigen glas wordt ook hier doorgezet wat maakte dat je iedere keer weer moest terugkeren naar de vorige stand om je glas in te ruilen alvorens je naar een andere stand kon. Geen sinecure gezien de massa volk. Drummen, duwen, trekken en blazen…..1 uniform glas had veel eenvoudiger en comfortabeler geweest maar dat blijft natuurlijk een heikel punt bij velen.

Ook de sanitaire voorzieningen waren niet heel doordacht. Je moest van het festivalterrein af voor een sanitaire pauze en vermits er zoveel volk was mocht je er op momenten zelfs niet meer terug op. We kennen allemaal het stimulerende effect van bier op de blaas dus dat was ook al geen sinecure :-p

Maar het zijn kleine kanttekeningen want het was dikke pret natuurlijk! Goed volk, goed weer en goed bier….wat moet een mens nog meer hebben?

Een reeks foto’s van het weekend om jullie te laten meegenieten

Cheers!

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s