Meine Hopfenweisse – Schneider Weisse

SAMSUNG CSC

Meine Hopfenweisse, een hoppig Duits witbier dat valt onder de speciale bieren van de Schneider Weisse brouwerij. Dit bier kwam er onder stimulans van Garrett Oliver, brouwmeester bij Brooklyn Brewery. Een transatlantische crossover van 2 stijlen, de Weisse uit Duisland en de hoppige bieren uit de US.

Geslaagde combinatie? Let’s taste…..

Oog: Dikke romige witte kraag zoals het hoort bij een Weisse. Goudblond en troebel bier, koperen schijn. Superfijne pareling. Prachtige verschijning in het glas.

SAMSUNG CSC

Neus: Kruidig, groen en fruitig hopboeket (meloen, bessen, abrikoos). Een touch banaan, rauwe tarwe, kruidnagel. Heerlijk aroma.

Mond: Mals en heel roming in de mond. Medium carbo – pittigheid. Medium body. Degelijke eindbitter. Een kleine zoetigheid maar niets te overdreven, goed afgesneden door het hoppige karakter. Fruitig hoppig maar ook een typische banaan fruitigheid en wat kruidnagel. Accenten van tarwe in de eindsmaak. Een goede mix van een hoppig bier met de kenmerken van een typische Weissen, een best of both worlds. Heel lekker!!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

ABV: 8.2%, een redelijk stevige dame maar laat zich desondanks vlotjes drinken. Het hoppige zorgt voor de nodige fraicheur.

Etiket: Klassiek etiket, standingvol. Heel de serie Schneider bieren heeft een soortgelijk etiket waarop steeds enkele elementen afwijken om de varianten te onderscheiden.

Dit is een fantastische variant op deze Duitse klassieker waarin een stevige hopping met Saphir en Hallertauer Tradition hop een grote rol speelt, evenwel zonder te domineren. Een Weizenbier kan mij steeds bekoren, zeker bij warmer weer geeft zijn dorstlessende karakter heel wat genot. Laat je echter niet vangen bij deze, zijn ABV van 8.3% ligt een heel stuk hoger dan traditioneel. Eentje kan uiteraard geen kwaad en eentje is geentje en…..

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s