Saison Dupont Cuvée Dry Hopping 2014 – Brasserie Dupont

SAMSUNG CSC

Saison Dupont, icoon der saison bieren. De ‘gewone’ Saison Dupont kan al zo lekker smaken, wat als deze nog een extra hopgift krijgt? En ik zeg ‘gewoon’ om een onderscheid te maken tussen deze 2 versies want er is echt niets gewoon aan een Saison Dupont, eerder ‘buitengewoon’. Deze cuvée versie krijgt dus nog een extra hopping mee met hele hopbellen van het Challenger type. Deze hopping gebeurt op het einde van het kookproces(late hopping) maar ook na de gisting, tijdens de lagering, als dry-hopping. Deze late hopping en dry-hopping gebeurt in de laatste fases van het brouwproces omdat het vooral de bedoeling is van het rijke hoparoma over te brengen en niet zozeer de bitterheid.

Oog: Fris troebel blond, strogeel. Flinke sneeuwwitte kraag, romig. Ultrafijne pareling langs het glas. Een erg elegante verschijning.

Neus: Fijn aromatisch gehopt, floraal, citrus en licht kruidig. Delicaat hoparoma. Typische Dupont gistige geur; boerderij, stro/hooi/gras.

SAMSUNG CSC

Mond: Medium body, verfrissend, heel drinkbaar. Romig mondgevoel. Milde, licht pittige carbo. Fijne bitter op het einde. Bready, pittige gistsmaak en dat heel kleine toetsje zurigheid. Wat citrus accenten, grassig en hoppig waarna het Dupont karakter boven komt met zijn kenmerkende smaak. Droog en bitter einde. Lekker!

ABV: 6.5%

SAMSUNG CSC

Etiket: Fris en opvallend, in het oog springende kleuren.

Fles: 37.5cl met kurk en muselet

Fantastisch bier! Ik ben al grote fan van de standaard Saison Dupont, deze versie geeft het nog een extra dimensie. Verkrijgbaarheid is eerder beperkt omdat dit bier slechts eenmaal per jaar wordt gebrouwen in gelimiteerde oplage waarvan dan nog een groot deel naar de States vertrekt.

Cheers

BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Saison Dupont Cuvée Dry Hopping 2014 – Brasserie Dupont

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s