Stone ris – Stone Brewing Company

SAMSUNG CSC

De Amerikanen zijn op komst! Niet alleen is de beschikbaarheid van Amerikaans craft beer in diverse bierhandels en webshops groter aan het worden maar nu plant een eerste Amerikaanse brouwer ook een brouwerij in Europa. Stone Brewing Company kondigde recent grootse plannen aan om een brouwerij te bouwen in Berlijn. Zijn het tegenvallende groeicijfers in de US dat hen hiertoe brengt? Een voorspelling van het uiteen spatten van de craft beer bubble in de US? Willen ze de kwaliteit die ze aanbieden in de US maar dikwijls verloren gaat in het lange transport naar Europa verzekeren? Wie weet? Het is in ieder geval groots nieuws voor menig bierliefhebber of beer geek.

De eerste stap is gezet middels een crowdfunding waarmee ze zomaar eventjes 1.000.000$ willen ophalen(die ze ondertussen ook binnen gerijfd hebben!). Je kan deelnemen met verschillende bedragen van 25$ tot 3.000$ en meer , de return on investment gaat van een fles bier van een collab die ze plannen met een Amerikaanse of Europese brouwer tot een uitnodiging op de launch party, een meet en greet met brouwers, assisteren bij een collab brew,…… Die 1.000.000$ is trouwens maar een peulschil van hetgeen ze willen investeren en lijkt vooral ook een goede graadmeter om te voelen hoe warm het publiek loopt voor deze tour de force.

1 ding wil toch even vragen aan CEO Greg Koch en de zijnen…..Als je komt breng dan aub deze lekkere Russian Imperial Stout mee!!

Oog: Een donker, zwart bier met een dikke bruin, beige kleurige kraag, romig en dik.

SAMSUNG CSC

Neus: Intense neus met melkchocolade en veel zwarte chocolade. Ook wat geroosterde koffiebonen maar vooral een dominant chocolade aroma zonder evenwel onnatuurlijk over te komen. Chocoholics beware. Tikje boozy, alcohol.

Mond: Chocolade, koffie, geroosterde mout, geroosterde koffiebonen, kleine touch drop, wat zoet donker fruit. Medium body, had iets dikker gemogen. Mondgevoel is wel romig genoeg. Goede hopbeet, bitterheid-geroosterd – houdt alert. Weer wat alcohol die boven komt, verwarmend. Vooral veel lekkere donkere chocolade.

ABV: 10.5%

SAMSUNG CSC

Etiket: Zeefdruk op fles. Basic design met Stone logo.

Een mooie en lekkere Russian Imperial Stout, rijk aan die chocoladesmaak die zo kan smaken in dit type bieren en dit maakt deze stout ook zeer aangenaam om te drinken.

Cheers

BelgianBeerGeek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s