The Trooper – Iron Maiden / Robinsons Brewery

P1160914Run to the hills and get me a beer‘, ‘Bring your daughter to the brewer‘,’Hallowed be thy beer‘, ‘2 beers to midnight’ het zijn allemaal songtitels van Iron Maiden. Lichtjes aangepast, dat wel maar passend binnen deze review. En ja, ook Iron Maiden heeft commerce gezien in een eigen bier en ‘brouwde’ in samenwerking met Robinsons deze The Trooper. Nu laten we dat zelf brouwen maar met een korreltje zout nemen, een nauwe samenwerking van Iron Maiden frontman en duivel-doet-al Bruce Dickinson met de brouwers van Robinsons ligt in ieder geval aan de basis van dit bier.

Heavy-Metal en bier, perfect match? Het is een torenhoog cliché maar menig metalhead drinkt al graag eens een pintje, soms zels eentje teveel. Ikzelf ook en vind het best leuk als 2 van mijn passies samen komen, bier en metal. Nu moet het natuurlijk ook geen slootwater in een mooie verpakking zijn…..en dat is het gelukkig ook niet!   P1160915 Oog: Troebel amber, licht beige schuimkraag die even blijft hangen.

Neus: Overwegend granig, moutig. Kleine touch caramel op de achtergrond en een licht hoppige geur(citrus) maar helemaal niet uitgesproken. Beetje animaal, paardengeur/deken, een lichte stinker maar op een goede manier. P1160912

Mond: Moutig, cara & pilsmout. Body dun, eerder aan de waterige kant. Weinig tot geen carbonatie, plat mondgevoel. Niet zoet, eerder droog. Milde hopbitter op het einde. Ietwat vlak, weinig complexiteit en opbouw maar een vlotte drinker.

ABV: 4.7% P1160911

Etiket: Natuurlijk mag Eddy, de Iron Maiden mascotte, niet ontbreken. Op het etiket staat hij uitgedost als The Trooper, de song waarnaar dit bier verwijst. In de stijl van een English Bitter, mild hoppig en droog. Een vlotte drinker. Zeker geen slecht bier, ook geen hoogvlieger maar het laat zich best drinken.

Uiteraard te drinken op de tonen van je favoriete Maiden song, je head bangend en je vuist als sign of the horns in de lucht!

Cheers

BelgianBeerGeek

Een gedachte over “The Trooper – Iron Maiden / Robinsons Brewery

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s